Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (ΜΠΕΛΙΤΣΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ Π/Υ 180.000,00 €

Πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση αναβαθμού Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στην περιοχή Τ.Κ. Λουτρακίου», συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 €. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων – Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης συμβάλλουν στην πολιτική προστασία και δημιουργούν όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της Πέλλας. Παράλληλα εκτελείται το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμωπίας, ύψους περίπου 11.000.000,00 €. Παρ’ ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση δημιουργεί πολλά εμπόδια στην εκτέλεση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού κάνουμε ό, τι είναι εφικτό για την κάλυψη των αναγκών σε υποδομές και άλλους τομείς».

Η μελέτη του έργου αφορά την αποκατάσταση του αναβαθμού στον χείμαρρο Μπέλιτσα  στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου στη συμβολή με τον χείμαρρο Τόπλιτσα και συγκεκριμένα στην χ.θ. 2+250 κατάντι της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου. Ο αναβαθμός που προϋπήρχε καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών με συνέπεια την αύξηση της ταχύτητας ροής των χειμαρρικών υδάτων έχοντας ως αποτέλεσμα την σταδιακή διάβρωση και μερική καταστροφή των αναχωμάτων κατάντι της θέσης του αναβαθμού και στις δυο όχθες του χειμάρρου. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν γενικές εκσκαφές, καθαιρέσεις σκυροδεμάτων, κατασκευή νέου αναβαθμού με οπλισμένο σκυρόδεμα και η κατασκευή λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS