Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Εκεί που τελειώνουν οι κανόνες αρχίζει η μουσική. Εκεί που το βάρος στο βλέμμα και το νου ελαφραίνει, αρχίζουν οι νότες ελευθερίας. Μέσα στα γκρίζα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, ο Βαρδάρης σκορπάει τις μελωδίες των καλλιτεχνών του δρόμου, που με χαρά και χαμόγελο καλούν στο μουσικό ταξίδι τους τους περαστικούς, δίνοντας χρώμα με διαφορετικό κάθε φορά πινέλο και με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή.

Οι μουσικοί του δρόμου, αυτοδίδακτοι συνήθως, ανοίγουν διάλογο με όλους με μόνο κώδικα επικοινωνίας τη μουσική τους, ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς να ζητιανεύουν την αποδοχή. Κάνουν αυτό που αγαπούν και το προσφέρουν απλόχερα.
Στο μουσικό ταξίδι τους ερμήνευσαν κι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τους ίδιους, από τη ζωή τους, από τη φιλοσοφία τους. Ο «Καλλιτέχνης του δρόμου», σε στίχους Άκη Βαλογιάννη και μουσική Κώστα Μυλώση, είναι η φωτογραφία τους, η αποτύπωση της καθημερινότητάς τους. Είναι αφιερωμένο στους ίδιους, που λένε «όχι» στις αυταπάτες της ζωής, που ακολουθούν το όνειρό τους, που αρνούνται να μπουν στα κλισέ της καταστροφής.
Οι σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ακολούθησαν τις μουσικές διαδρομές καλλιτεχνών του δρόμου στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, συνομίλησαν μαζί τους και ηχογράφησαν τις γλυκές νότες του ομώνυμου τραγουδιού, πραγματοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό πρότζεκτ.  

Ονειρευτείτε κι εσείς το ταξίδι τους χωρίς όρια και κανόνες…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS