Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΙΙΑΣ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Αποχωρεί με τις καλύτερες εντυπώσεις από την θητεία του στη Μεραρχία και στην Πέλλα
Ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Χρήστος Καρυώτης αποστρατεύεται, μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σήμερα (11/3), επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ.Θεόδωρο Θεοδωρίδη με τον οποίο συνεργάστηκε αποτελεσματικά, σε μεγάλο αριθμό δράσεων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην περιοχή.
Ο Διοικητής Χρήστος Καρυώτης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για τη αγαστή συνεργασία τους και τόνισε τις άριστες εντυπώσεις τις οποίες αποκόμισε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο του Διοικητή στο πλαίσιο των στρατιωτικών του καθηκόντων, αλλά και στις δράσεις συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. Τον συνεχάρη για τη θετική συμβολή του στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μεραρχίας και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη, αναμένοντας συνέχεια στο έργο του μέσα από νέους ρόλους στην Ελληνική κοινωνία.  
Ο Υποστράτηγος Χρήστος Καρυώτης υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις επί 21 έτη ως Διμοιρίτης, Διοικητής Λόχου και Επιτελής σε Μοίρες Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών και Αμφιβίων Καταδρομών. Ακόμη, υπηρέτησε ως Επιτελής στο ΓΕΣ, το Α΄ ΣΣ και στην ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ. Διετέλεσε Διοικητής του 618 Μ/Κ ΤΠ, της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, του Συντάγματος Ευελπίδων, της ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ, της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ «ΡΙΜΙΝΙ» και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Είναι απόφοιτος όλων των προβλεπόμενων Σχολείων του Πεζικού, της Ανώτατης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον έχει αποφοιτήσει από όλα τα Σχολεία της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, το Σχολείο Καταδρομών, την Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Αξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων. Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται για τον βαθμό του. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο θυγατέρων.
Σημαντικός σταθμός στην πορεία του ήταν η συμμετοχή του στην Επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», το 1993, που ως επικεφαλής Τμήματος Καταδρομών συνέβαλλε στην απελευθέρωση χιλίων και πλέον εγκλωβισμένων Ελλήνων από την εμπόλεμο ζώνη της Σοχούμι της Αμπχαζίας στη Γεωργία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού είναι από τις αρχαιότερες της Ελλάδας, με σημαντική δράση στην ιστορία της και καίριο επιχειρησιακό ρόλο σήμερα. Πέτυχε την πρώτη νίκη στους Βαλκανικούς Πολέμους, απελευθερώνοντας την Ελασσόνα και συμβάλλοντας στην επιτυχή εξέλιξη των μετέπειτα μαχών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS