Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η Αναπτυξιακή Πέλλας αποτελεί σημαντικό φορέα υποστήριξης της τοπικής ανάπτυξης
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/3) η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Πέλλας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της ΑΝ.ΠΕ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ημερήσιας διάταξης, έγινε απολογισμός των δράσεων που υλοποιήθηκαν από την Αναπτυξιακή, οι «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και το «Πολιτιστικό Καλεντάρι» και αναφέρθηκαν τα νέα προγράμματα τα οποία πρόκειται να διεκδικήσει η Αναπτυξιακή Πέλλας για να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το έργο «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Community Led Local Development (CLLD) 2014 – 2020», το έργο «Development and support of local economy» καθώς και «η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για αποφοίτους μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της διασυνοριακής περιοχής με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και πρακτικών» (τα δύο τελευταία εντάσσονται στην πρωτοβουλία INTERREG-ΙΡΑ CBC), θα αποτελέσουν χρηματοδοτικές πηγές της νέας προγραμματικής περιόδου. Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο INTERREG έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000,00 €, ενώ, για το CLLD η Αναπτυξιακή Πέλλας θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη της έναρξης των διαδικασιών για την διεκδίκηση των προγραμμάτων αυτών για την Πέλλα. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «…τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, να τονώσουμε την απασχόληση στους νέους και να δώσουμε ώθηση στην τοπική πραγματική οικονομία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Δήμαρχος Έδεσσας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Μάρκου, ενώ, τις εισηγήσεις των θεμάτων έκανε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS