Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ «ΜΑΤΘΙΛΔΗ» ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΡΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Βασιλικής Κούτρη «Ματθίλδη» από τις Εκδόσεις «Μολύβ»ι, στο καφέ «Ζώγια Βενιζέλου», στην Θεσσαλονίκη (16/01/2016).
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης ο Θεόδωρος Μαυρόπουλος, Φιλόλογος-Συγγραφέας μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία του μυθιστορήματος εντόπισε και ανέδειξε τις διαφορές του ιστορικού μυθιστορήματος από την λογοτεχνία. Στη συνέχεια η κυρία Πατλάκουτζα, Συγγραφέας, περιέγραψε εικόνες και συναισθήματα που κέρδισε από την ανάγνωση του βιβλίου «Ματθίλδη». Και οι δύο ομιλητές συμφώνησαν πως το βιβλίο, μέσα από μια ιστορία χαράς και πόνου αποδεικνύεται θησαυρός για τους αναγνώστες. 

Ένας θησαυρός γεμάτος λέξεις, ιδιωματισμούς, ήθη και έθιμα που κρύβουν μέσα τους έναν ολόκληρο πολιτισμό. Ο εκδότης Μάνος Αμπατζής, ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό, εξέφρασε τα έντονα και διαφορετικά, μεταξύ τους, συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν κατά την ανάγνωση του μυθιστορήματος. Η συγγραφέας θέλησε να εξηγήσει πώς μια αληθινή ιστορία την οδήγησε στην συγγραφή και ολοκλήρωσε με ιδιαίτερες ευχαριστίες για όσους βρέθηκαν εκεί και όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Κατά το δεύτερο μέρος κορυφώθηκε η παρουσίαση με την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τον Γιάννη Νικολαΐδη και την Σοφία Παυλίδου. Οι ζεστές, εκφραστικές φωνές τους και οι περίτεχνα επιλεγμένες φράσεις της συγγραφέως σε συνδυασμό με την νοσταλγική γεύση που άφηνε η μουσική επένδυση την οποία επιμελήθηκε η Ελένη Παλατσίδου στόχο είχαν να ταξιδέψουν το κοινό σε μια άλλη εποχή όχι και τόσο μακριά από την δική μας.

Η συγγραφέας Βασιλική Κούτρη απευθύνει θερμές ευχαριστίες στις Εκδόσεις «Μολύβι» για την οργάνωση της παρουσίασης, τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους για την προβολή και κάλυψη της εκδήλωσης. Ευχαριστεί ιδιαιτέρως το κοινό που παρευρέθηκε σε αυτήν, τιμώντας την με την παρουσία του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS