Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο ΠEΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ»

Μια διαδραστική μουσική παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον
Μετά την περσινή επιτυχία, συνεχίζεται για δεύτερη θεατρική περίοδο η διαδραστική μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο». Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, μία Κυριακή το μήνα για ελεύθερο κοινό και τις καθημερινές για σχολεία.

Η παράσταση ξεκινά με βάση το μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, μα στην πορεία όλα αλλάζουν: Η ιστορία εκτυλίσσεται πλέον στον Όλυμπο και γίνεται πιο δίκαιη για το λύκο, αλλά και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Τα μουσικά θέματα δεν ακούγονται από ορχήστρα, αλλά ερμηνεύονται ζωντανά από έναν πιανίστα  επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια ανάμεσα στους ηθοποιούς. Σε αυτά τα παιχνίδια καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά – θεατές, με στόχο αφενός να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση, όπως είναι ο λύκος.
Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιρίδης. Πιάνο παίζει ο Νίκος Δρογώσης και τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Νεκτάριος Φαρμάκης και η Μαριάνθη Φωτάκη. Τα σκηνικά έχει κάνει ο Κωσταντής Μιχαλακέας και τους φωτισμούς ο Γεράσιμος Δενδρινός.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας «Λόγου Παίγνιον» που έχει ως αντικείμενό της τη σχεδίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά με κεντρικούς άξονες την ψυχαγωγία, την τέχνη και τη γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS