Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη στην  πλατεία Ταξίμ και στα Άδανα κατά τις διαμαρτυρίες για την πρώτη επέτειο των γεγονότων του Γκεζί. Δεκάδες είναι οι συλλήψεις ενώ χτυπήθηκε ελαφρά και ένας Ιταλός δημοσιογράφος από πλαστική σφαίρα της αστυνομίας στην Άγκυρα.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στην Άγκυρα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν.
Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν η αστυνομία εκτόξευσε τα δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο γρήγορα διασκορπίστηκε στους γύρω δρόμους.
Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο, συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές στη λεωφόρο Ιστικλάλ, κοντά στην Πλατεία Ταξίμ.
Στην Άγκυρα η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον των 1000 περίπου διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλάι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS