Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 10 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε. ΕΝΩ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ Ή ΛΟΧΕΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14.3.2014
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή 10 πρώην εργαζομένων γυναικών (σε κυοφορία ή λοχεία) αναφορικά με την απόλυσή τους από την ΕΡΤ Α.Ε.

Σύμφωνα με την επιστολή κατά τον χρόνο διάλυσης της ΕΡΤ Α.Ε., και ενώ το άρθρο 21 του Συντάγματος της Ελλάδας προστατεύει την μητρότητα αφού αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για 10 εργαζόμενες οι οποίες κυοφορούσαν ή ευρίσκοντο σε περίοδο λοχείας.
Τις εργαζόμενες, σε κύηση ή σε περίοδο λοχείας, προστατεύουν επίσης η Διεθνής σύμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (103/28.6.1952) , η Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρο 33, 2010/C 83/02) κ.λπ.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.
Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς - Βουλευτής Ηρακλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS