Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Το ολοήμερο 9/θ δημοτικό σχολείο 3ο Αριδαίας επισκέφθηκε η κτηνίατρος κ. Τόμα Άννα και μίλησε στους μαθητές για τα ζώα και τη λύσσα.
Οι μαθητές στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρουσιάσεων άκουσαν και συζήτησαν για τη σχέση τους με ζώα, για τη φροντίδα τους, για τις δικές τους καθημερινές εμπειρίες με αυτά για τις ασθένειές τους και τη λύσσα. 

Δεν έλειψαν οι αναφορές  στα περιστατικά κακοποίησης που συναντούν, ακόμα και οι πιο μικροί μαθητές. Από την άλλη, η πλειοψηφία των μαθητών φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη για το πώς μπορεί να αντιδράσει στα περιστατικά αυτά, τόσο την ώρα που συμβαίνουν αλλά και με πιο οργανωμένες δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων.
Τα παιδιά είχαν ανάγκη να μιλήσουν, να διηγηθούν περιπτώσεις από το οικογενειακό περιβάλλον ή της γειτονιάς τους, να μοιραστούν αυτά που ένιωθαν, τις εμπειρίες τους. Γνώριζαν περιπτώσεις εγκατάλειψης και κακοποίησης. Μίλησαν για σκυλιά δεμένα σε βαρέλια, για αδέσποτες και άρρωστες γάτες, για κυνηγόσκυλα. Ρωτούσαν πως μπορούν να βοηθήσουν σε ποιον να απευθυνθούν σε περιπτώσεις βίας ή επιθέσεων απέναντι σε ένα ζώο ή σε περίπτωση που θα δεχθούν επίθεση τα ίδια, για να αποκλείσουν την περίπτωση της λύσσας.
Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούν την κτηνίατρο κ. Τόμα Άννα που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS