Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Τ. ΜΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Για τις 25 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που φέρεται να έλαβε από τη μητρική εταιρεία Siemens.

Η δίκη διεκόπη λόγω της απεργιακής κινητοποίησης δικαστών και εισαγγελέων με αφορμή το αιματηρό περιστατικό της Παρασκευής, κατά το οποίο ένας άνδρας μαχαίρωσε τη γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου, το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του Αριστείδης Μαντάς.
Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το ποσό των 450 χιλιάδων γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens ήταν προεκλογική χορηγία και όχι μίζα για την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ το 1997.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσουγκράνης, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.
Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Με το βούλευμα του εφετείου απαλλάχθηκε από την κατηγορία για την υπόθεση ο Δημήτριος Νέγρης και έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS