Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Όλες οι ένοπλες πολιτοφυλακές πρέπει να εγκαταλείψουν την Τρίπολη, δήλωσε απόψε ο Λίβυος πρωθυπουργός Άλι Ζεϊντάν, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις χειρότερες συγκρούσεις που σημειώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας εδώ και μήνες ανάμεσα σε μέλη πολιτοφυλακής και οπλισμένους κατοίκους, στις οποίες τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

"Η ύπαρξη όπλων εκτός του στρατού και της αστυνομίας είναι επικίνδυνη", δήλωσε ο Ζεϊντάν σε δημοσιογράφους.
"Όλες οι ένοπλες πολιτοφυλακές πρέπει να εγκαταλείψουν την Τρίπολη, χωρίς εξαίρεση", σημείωσε.
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λιβύης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι νεκροί ανήλθαν σε τουλάχιστον 15 και σε 95 οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν απόψε, κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας πολιτοφυλακής στην Τρίπολη, η οποία εκτραχύνθηκε σε μια γενικευμένη ένοπλη σύγκρουση.
"Δεκαπέντε νεκροί και 95 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί είναι σοβαρά, εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Τρίπολης τις τελευταίες ώρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει πόσοι σκοτώθηκαν από την πολιτοφυλακή Γάργκουρ κατά την ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιούσαν και πόσοι στην συνέχεια κατά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της πολιτοφυλακής που πραγματοποίησε το πλήθος σε αντίποινα για τα πυρά που είχε δεχθεί από την πολιτοφυλακή.
"Επικρατεί πλήρης σύγχυση", σημείωσε.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. "Εξακολουθούν να φέρνουν τραυματίες στα νοσοκομεία", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον απολογισμό του λιβυκού πρακτορείου ειδήσεων Lana, το οποίο επικαλείται το Ρόιτερς, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 13 και οι τραυματίες σε 130. Αυτοί έχασαν την ζωή τους στις συγκρούσεις που σημειώνονταν για ώρες ανάμεσα σε μέλη πολιτοφυλακής, την αστυνομία και οπλισμένους κατοίκους στην Τρίπολη, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.
Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για τη δωρεά αίματος καθώς εξακολουθούν να φτάνουν τραυματίες στα νοσοκομεία, κατέληξε η ίδια πηγή.
Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν τα μέλη μιας πολιτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που ζητούσαν να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά τις επανειλημμένες μάχες τους με άλλες ένοπλες ομάδες.

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS