Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ 3-1 ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το ερχόμενο καλοκαίρι, έκανε απόψε η εθνική ομάδα, που επικράτησε με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της Ρουμανίας στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου.

Το «άστρο» του Κώστα Μήτρογλου έλαμψε γι' άλλη μια φορά. Η εκτελεστική δεινότητα του σέντερ φορ της «γαλανόλευκης» έφερε το πρώτο και το τρίτο τέρμα, ενώ ο εξαιρετικός σήμερα Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ και δημιουργός του πρώτου. Το τελικό αποτέλεσμα καθιστά την Ελλάδα ως το πρώτο φαβορί για το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια της Ευρωπαϊκής Ζώνης, ωστόσο, τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη (19/11) στο Βουκουρέστι, όπου θα διεξαχθεί η ρεβάνς των δύο ομάδων.
Η Ελλάδα έκανε μακράν το καλύτερό της παιχνίδι από την έναρξη των προκριματικών. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, χωρίς να είναι εντυπωσιακή, ωστόσο, ήξερε τη ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και τελικά το πήρε. Με τέτοια εμφάνιση σε τέσσερα βράδια η ελληνική ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο εθνικό στάδιο της Ρουμανίας να πάρει την πρόκριση. Απών από τη ρεβάνς θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης, που συμπλήρωσε κάρτες.
Οι Ρουμάνοι απείλησαν πρώτοι στο 3΄ με το Μαρικά να μην κάνει σωστά το κοντρόλ ενώ βρισκόταν σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή της Ελλάδας. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια, με τους Βαλκάνιους να το ελέγχουν, αλλά η εθνική μας ομάδα βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί.
Από μπαλιά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Κώστας Μήτρογλου έφυγε από κανονική θέση στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων και με άψογο στιλ έγραψε το 1-0 στο 14΄. Οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου δεν κράτησαν πολύ, καθώς η αντίδραση των Ρουμάνων ήταν άμεση. Στο 19΄ από φάουλ που εκτέλεσε ο Τόρζε και κακή εκτίμηση της μπάλας από τον Καρνέζη και τους αμυντικούς, ο Στάνκου στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1).
Ο άνθρωπος των καθοριστικών γκολ της εθνικής, όμως, «μίλησε» ακριβώς ένα λεπτό αργότερα. Η εξαιρετική μπαλιά του Γιώργου Σαμαρά στον Βασίλη Τοροσίδη και η απευθείας πάσα του άσσου της Ρόμα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής έδωσε τη δυνατότητα στο Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόμποντ (2-1). Από κει και πέρα και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με την Ελλάδα να μπαίνει προηγούμενη στ' αποδυτήρια.
Ο ρυθμός του ματς έπεσε στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν επιφυλακτικά. Η εθνική ομάδα έψαχνε την ευκαιρία να κάνει τη σωστή επίθεση, ενώ οι Ρουμάνοι έβγαιναν στην κόντρα χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 66΄ από το φάουλ του Σαμαρά και τη γυστική κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Μήτρογλου με δύσκολο σουτ (η μπάλα βγήκε και στο σώμα του Γκοιάν) πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της Ελλάδας στο ματς (3-1).
Η Ρουμανία τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Λάζαρ στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS