Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια. Από την εξέδρα των επισήμων απουσίαζαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, αντιδρώντας στην απόφαση Τζιτζικώστα να προσκαλέσει στην παρέλαση εκπροσώπους της Χ.Α.

Στην παρέλαση παρέστη τελικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν το παρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ισχυρά.  Σε απόσταση 200 μ. περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων απαγορευόταν η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στη συγκεκριμένη περιοχή γινόταν μόνο με ειδική πρόσκληση και μετά από διπλό έλεγχο.
Μεταλλικά κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου έγινε η παρέλαση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέστη στην παρέλαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση πρόσκλησης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα ότι ««πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος».
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «νέα γκάφα» από τον Α. Τζιτζικώστα και ζήτησε να προβεί σε διορθωτική δήλωση.
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανασκεύασε: «Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε διευκρινιστική δήλωση που δεν ικανοποίησε τον Ευ. Βενιζέλο.

πηγή: Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS