Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Νεκροί είναι μια 17χρονη κοπέλα που σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό της την ώρα που αυτή κοιμόταν και ένας 50χρονος το αυτοκίνητό του οποίου καταπλακώθηκε στην περιοχή του Κεντ. Επίσης ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή Χάουνσλοου, όταν δέντρο που έπεσε στο σπίτι του, προκάλεσε έκρηξη, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα από την έκρηξη σκοτώθηκε ακόμα μια γυναίκα.  
Από το απόγευμα της Κυριακής, δε, αγνοείται η τύχη ενός 14χρονου στο Έσσεξ, ο οποίος παρασύρθηκε από την τρικυμιώδη θάλλασα την ώρα που έκανε σερφ με έναν φίλο του. Την ίδια ώρα ένας ακόμα θάνατος ο τρίτος κατά σειρά καταγράφηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από δέντρο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές.
Η σφοδρή καταιγίδα με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών με αποτέλεσμα περισσότερα από 220.000 σπίτια να βρεθούν χωρίς ρεύμα.
Επιπλέον η πρώτη φθινοπωρινή καταιγίδα που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη κράτησε δεμένα στα λιμάνια τα οχηματαγωγά που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ του Καλέ (βόρεια Γαλλία) και του Ντόβερ (νότια Βρετανία), ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης.
Στη δυτική και βόρεια Γαλλία 75.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα όταν κόπηκαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Γαλλίας (ERDF), 35.000 σπίτια δεν είχαν ρεύμα στη Νορμανδία, 30.000 στη Βρετάνη και 10.000 στην περιοχή Νορ-πα ντε Καλέ, η οποία που βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Γαλλίας.
Η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει κινητοποιήσει συνεργεία της από χθες στις περιοχές που απειλούνται από την καταιγίδα και σήμερα εστάλησαν ενισχύσεις από άλλες πόλεις προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Οι άνεμοι φυσούν με ταχύτητα έως 139 χλμ. την ώρα στην Βρετάνη, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία προβλέπει ενίσχυση των ανέμων στη βόρεια περιφέρεια της χώρας.
Σε προάστιο του Λονδίνου τρία σπίτια κατάρρευσαν και δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές όταν σημειώθηκε έκρηξη μετά από πτώση δέντρου σε αγωγούς αερίου.
Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τον αρμόδιο οργανισμό να κάνει λόγο για «σοβαρότερες του αναμενομένου ζημιές στο δίκτυό του» που προκάλεσαν ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις. Όπως μεταδίδει το BBC περισσότερα από 100 δέντρα έχουν πέσει στις γραμμές κατά μήκος του δικτύου με τα συνεργεία να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κίνηση των συρμών.
Την ίδια ώρα τις 130 φτάνουν οι πτήσεις που ακυρώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο του Χίθροου.
Σημειώνεται ότι οι άνεμοι έφτασαν κατά τόπους τα 159χλμ./ώρα, στα υψηλότερα, δηλαδή, επίπεδα των τελευταίων ετών.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, συγκάλεσε έκακτη σύσκεψη για το απόγευμα της Δευτέρας με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίου για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS