Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ


Η ΔΔΕ Πέλλας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Μαθήματα σε μετανάστες: οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» στη δράση ΚΑ1 και σε σύμπραξη με τα σχολεία 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών , 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας , Γυμνάσιο Σκύδρας, 2ο Γυμνάσιο Κύριλλου και Μεθόδιου Γιαννιτσών και 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, πραγματοποίησε την πρώτη μετακίνηση, από την πρώτη ροή του προγράμματος, του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Γερεμτζέ Δημητρίου, στο Ελσίνκι Φινλανδίας. Ο κ. Γερεμτζές παρακολούθησε το σεμινάριο από τις 12/5/2018 μέχρι 20/5/2018 στο Ελσίνκι στην περιοχή Vantaan Varia, στο τοπικό ΕΠΑΛ, στο οποίο πήραν μέρος, επίσης, τρεις (3) εκπαιδευτικοί από την Αθήνα και έξι (6) εκπαιδευτικοί από την Δανία. Το σεμινάριο οργανώθηκε από τον οργανισμό EUNEOS και αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους νέα λογισμικά μπορούν να βοηθήσουν στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών, καθώς και τρόποι αναγνώρισης αλλά και πιστοποίησης των δεξιοτήτων τους για την ομαλή ένταξή τους στη σωστή βαθμίδα εκπαίδευσης.

Τον Σεπτέμβριο ακολουθεί η μετακίνηση των υπολοίπων δεκαπέντε (15) καθηγητών από τα παραπάνω σχολεία, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι ροές του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA1/ Βασική Δράση 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων.
Η ταχύτητα και η μαζικότητα της εισροής των προσφύγων/μεταναστών έχει άμεσες συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες και άρα και στον σχολικό χώρο και την εκπαίδευση. Πρέπει, λοιπόν, να ενισχυθεί η ικανότητα της ΔΔΕ Πέλλας και των σχολείων της να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις ενσωμάτωσης των παιδιών αυτών στο εκπαιδευτικό περιβάλλον με νέες προσεγγίσεις και πρακτικές, κάτι στο οποίο το παραπάνω ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα βοηθήσει αποτελεσματικά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS