Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2016-17»

 Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λόγω του άδικου αποκλεισμού πολλών παιδιών του Δήμου Σκύδρας από το πρόγραμμα ένταξής τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ζητώντας ταυτόχρονα και συμπληρωματική χρηματοδότηση για την άρση της αδικίας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

«Με μεγάλη μας λύπη αλλά και δυσαρέσκεια διαπιστώσαμε, όσον αφορά το Δήμο Σκύδρας, ότι η επιλογή - τοποθέτηση δικαιούχων στους Παιδικούς Σταθμούς και Κ.Δ.Α.Π. του προγράμματος - δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17» της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε. ανταποκρίνεται περίπου στο 50% των υποβληθεισών αιτήσεων που έχουν προϋποθέσεις ένταξης στην προαναφερόμενη δράση.
Δυστυχώς, ενώ πολλές από τις αιτήσεις των μητέρων (υποψήφιων ωφελουμένων) πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους ένταξης, τέθηκαν εκτός προγράμματος, προκαλώντας δικαιολογημένα την οργισμένη αντίδραση των αποκλειομένων, αδίκως, συμπολιτών μας.
Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης με τις δοκιμαζόμενες οικογένειες του Δήμου μας και της χώρας να έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής κι ανοχής θα πρέπει η  κρατική διοίκηση ν΄απλώσει ένα πυκνό κι αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας για τη διαφύλαξη της κοινωνικού ιστού.
Για τους λόγους αυτούς:
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την ως άνω αρνητική εξέλιξη.
Ζητούμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άμεση, συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου μας, για το αντίστοιχο Νομικό μας Πρόσωπο, δηλ. τον Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.), προκειμένου να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι οικογένειες που αιτήθηκαν την εγγραφή των παιδιών τους στις δομές του Δήμου μας και έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν οικονομικά.
Πιστεύοντας ότι θεωρείτε εύλογη τη διαμαρτυρία μας και δίκαιο το αίτημά μας  θα δώσετε τη δέουσα προσοχή και λύση ώστε να συμβάλλουμε με ό,τι μας αρμόζει κι αναλογεί  για τη διασφάλιση της κοινωνικής αρμονίας κι ομαλότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS