Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Σημαντικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα, διαθέτοντας για πρώτη φορά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που αφορά σε στειρώσεις (ώστε να μην αναπαράγονται), σίτιση (για να μην είναι επιθετικά), τσιπάρισμα (με στόχο να γίνει μία καρτελογράφηση).

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Εντείνονται συνεχώς οι προσπάθειες για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και από την πρώτη στιγμή δεν το κρύψαμε κάτω από το χαλί, αντίθετα το αναδείξαμε με δράσεις ουσίας. Γι’ αυτό το λόγο, αναλαμβάνω προσωπικά να συγκαλέσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να βρεθεί μία λύση άμεσα. Ήδη, η Δημοτική Αρχή έχει δημιουργήσει ένα πλάνο δράσεις, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. Γινόμαστε συχνά μάρτυρες, κυρίως στο κέντρο της Αριδαίας αδέσποτων ζώων που επιτίθενται σε συμπολίτες μας, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά που εμπλέκονται ακόμα και μικρά παιδιά. Αυτή την εικόνα οφείλουμε να την αλλάξουμε. Αγαπάμε τα ζώα, όμως αγαπάμε και τους ανθρώπους τους οποίους οφείλουμε να προστατέψουμε! Σε αυτό το σημείο όμως θα είναι καλό να αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες μας ως πολίτες αυτού του τόπου. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων από ανεύθυνους ιδιοκτήτες και στη συνέχεια να διαμαρτυρόμαστε. Θα πρέπει τέτοιες πρακτικές να απομονώνονται και να καταγγέλλονται, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να εξαλείψει το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS