Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΜΑΣ

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές και αναμνήσεις από τα παλιά τα χρόνια ξυπνούν στην πλατεία της Όρμας, όπου εδώ και λίγες μέρες δεσπόζει η παραδοσιακή βρύση. Το πανέμορφο χωριό της Αλμωπίας με τα γάργαρα νερά και τα θεόρατα πλατάνια, απέκτησε άλλο ένα σημείο αναφοράς που γυρίζει τις μνήμες πολλά χρόνια πίσω.
Ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση αυτού του έργου, έχοντας στο πλευρό του τους τοπικούς φορείς και φυσικά τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών του χωριού, που αποτελεί παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη επισκέφθηκαν το χωριό, όπου τους περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Οι γυναίκες του Συλλόγου ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές τους υποδέχτηκαν με ένα μεγάλο χαμόγελο, ενώ δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για τη νέα παραδοσιακή βρύση του χωριού, την κατασκευή της οποίας διεκδικούσαν εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο όμορφο αυτό χωριό, τονίζοντας ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη σημερινή Δημοτική Αρχή η τουριστική προβολή του σε συνάρτηση με τα Λουτρά και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου μας. Γι’ αυτό το λόγο, τέτοια έργα δεν αποτελούν έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας. Όπως τον ενημέρωσαν οι κάτοικοι του χωριού, από τη στιγμή που κατασκευάστηκε η παραδοσιακή βρύση πολλοί είναι οι τουρίστες που την επισκέπτονται και μάλιστα φωτογραφίζονται μπροστά της.

Το έργο συμπεριλήφθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 και κόστισε περίπου 9.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS