Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016 οι διήμερες εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην πόλη της Καβάλας με τη σύμπραξη του ομώνυμου Δήμου.
Στο συνέδριο που είχε ως τίτλο «Η Ισότητα στην Πόλη» συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Σκύδρας η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου και η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη.
Κατά την πρώτη ημέρα και σε ειδική τελετή υπογράφτηκε από τη Δήμαρχο και τους παριστάμενους Δημάρχους της χώρας η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα: «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των φύλων», «Πολιτική αντιπροσώπευση – ισόρροπη συμμετοχή των ανδρών και των γυναικών στα όργανα λήψης αποφάσεων»,  «Ο Δήμος ως πάροχος υπηρεσιών», και «Βία κατά των γυναικών – Εμπορία ανθρώπων».


Το συνέδριο κατέληξε, επιγραμματικά, στα εξής, μεταξύ των άλλων, συμπεράσματα: η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι πολύ χαμηλή. Χρειάζεται, λοιπόν, η προώθηση ανάλογων μέτρων και σ΄αυτό θα συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού η τοπική αυτοδιοίκηση. Σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης γυναικών είναι πολύ κρίσιμο αυτά να καταγγέλλονται και πως είναι σημαντική η ανάγκη στήριξης των κακοποιημένων γυναικών μέσω αντίστοιχων οργανωμένων κοινωνικών δομών.
Γενικότερα, όμως, χρειάζεται αποτελεσματικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας και προσαρμογή της, όποτε απαιτείται, στα σύγχρονα δεδομένα.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Δήμαρχος, πριν το συνέδριο, συμμετείχε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Απριλίου 2016  στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πόλη.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου η Δήμαρχος δήλωσε: «΄Ενα σημαντικό συνέδριο ολοκληρώθηκε στην Καβάλα. Κατατέθηκαν απόψεις, τοποθετήθηκαν ειδικοί επιστήμονες και έμπειροι αιρετοί. Παρουσιάσθηκε η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, αναλύθηκε ο πολυσύνθετος ρόλος της, με τελικό ζητούμενο τι κάνουμε όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά, για την εφαρμογή στην πράξη της ισότητας των φύλων. Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία φανερώνει  τον πολιτισμό της. Χρέος όλων μας, μέσα από τη διαδρομή, τον ρόλο και την πορεία μας, είναι να συμβάλλουμε έτσι ώστε να μην τίθεται θέμα επικυριαρχίας του ενός φύλου στο άλλο, αλλά θέμα αρμονικής συμβίωσης μεταξύ των δυο φύλων, με βάση τις αρχές της ισότητας, του σεβασμού και της δικαιοσύνης. Επομένως, το στοίχημα είναι η κοινωνία μας να ξεχωρίζει τους ανθρώπους με κριτήρια την ικανότητα, το ήθος και την εντιμότητα κι όχι με βάση το φύλο…Ευχαριστούμε τη φιλόξενη και καταπληκτική Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS