Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΤΣΟΥ

Πλατεία Αγγελή Γάτσου. Ένα σημείο αναφοράς για την πόλη της Αριδαίας και ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο για την περιοχή μας. Με την παρουσία ενός αγάλματος ιδιαίτερης αισθητικής που το έχει φιλοτεχνήσει ο μεγάλος Έλληνας γλύπτης Δημήτρης Καλαμάρας.
Πριν λίγους μήνες η Πλατεία Αγγελή Γάτσου άλλαξε μορφή!
ΗΤΑΝ μια πλατεία που δεν είχε τη δυνατότητα προσβασιμότητας. ΣΗΜΕΡΑ οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να την διασχίζουν αλλά και να την απολαύσουν ξαποσταίνοντας στα παγκάκια που διαμορφώθηκαν στον χώρο. Επιπλέον, υπάρχει ορατότητα και από τους τέσσερεις δρόμους.

ΗΤΑΝ μια πλατεία που δεν αναδείκνυε το μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας άγαλμα. ΣΗΜΕΡΑ αναδείχτηκε αυτό το έργο τέχνης, το οποίο φιλοτέχνησε ένας από τους πιο καταξιωμένους γλύπτες, ο Δημήτρης Καλαμάρας του οποίου το όνομα έχει γραφτεί πλέον με χρυσά γράμματα.
ΗΤΑΝ μια πλατεία που δεν αναδείκνυε τον μεγάλο αγωνιστή και οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 Αγγελή Γάτσου, γεννημένου στους Σαρακηνούς Αλμωπίας. Ενός αγωνιστή που συνέβαλε τα μέγιστα για την ελευθερία αυτού του τόπου και πέθανε πάμπτωχος με τον βαθμό του Συνταγματάρχη της Φάλαγγας. ΣΗΜΕΡΑ με την ανάδειξη αυτού του αγάλματος τιμούμε τη μνήμη του και τους αγώνες του και εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για τα κατορθώματα του και αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και μαχητικότητας στις δύσκολες μέρες που ζούμε ως χώρα.
Οι παραπάνω λόγοι ήταν αρκετοί για να αποφασίσουμε ως Δημοτική Αρχή να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την ανάπλαση της Πλατείας Αγγελή Γάτσου. Και δεν μείναμε στα λόγια, προχωρήσαμε στη δράση. Πρόκειται για ένα έργο που θα μείνει ως παρακαταθήκη για την πόλη μας. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αριδαίας, δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου τοπικού μας οπλαρχηγού Αγγελή Γάτσου, με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική αξία.

Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 και το κόστος του ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS