Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Δ./Κ.Μ. ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε.Δ./Κ. Μ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Τρ.8/3/2016), αφιέρωσε το εισαγωγικό μέρος του πρόσφατου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της (Θεσσαλονίκη,Σαβ.5/3/2016) στην ισότητα των Φύλων και ιδιαίτερα στην ισότιμη και ενεργό συμμετοχή των Γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στα όργανα διοίκησης των Δήμων και ευρύτερα στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων. 
Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος η Π.Ε.Δ./Κ.Μ. απένειμε συμβολική τιμητική διάκριση στη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και στη Δήμαρχο Βισαλτίας Σερρών Αγνή Δουβίτσα.
Η Δήμαρχος Σκύδρας παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα δήλωσε τα εξής:

Κύριοι βουλευτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλημέρα και από μένα.
Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για την τιμητική αυτή διάκριση, καθώς θεωρώ ότι αποτελεί πράξη αναγνώρισης και στήριξης, ταυτόχρονα δε,  ένα ευχάριστο διάλλειμα από τα καθημερινά, μεγάλα, σημαντικά και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, προβλήματα που έχουν χιλιοειπωθεί.
Ο ρόλος της γυναίκας, φίλοι μου, στη σημερινή κοινωνία, είναι πολυσύνθετος. Η γυναίκα σήμερα ασχολείται με την πολιτική, κατέχει θέσεις εξουσίας, ευθυνών, διοίκησης και νομίζω τα καταφέρνει πολύ καλά. Έχει σπουδαία, σοβαρή παρουσία και λαμπρή διαδρομή στον τομέα της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας και όλα αυτά τα ασκεί  παράλληλα με τα παραδοσιακά  καθήκοντά της, απέναντι στην οικογένεια και την κοινωνία.
Αυτός ο πολυσύνθετος ρόλος της γυναίκας έχει ως αποτέλεσμα να επωμίζεται ένα δυσανάλογο φορτίο υποχρεώσεων και ευθυνών. Απαιτείται λοιπόν ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών, όχι στη βάση επιβολής ή επικυριαρχίας του ενός φύλλου στο άλλο, αλλά στη βάση της αρμονικής συμβίωσης με αξίες την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα.
Και ναι, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με την πολιτική και πάλι όμως ο αριθμός είναι μικρός, και αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη, οφείλεται αφενός στον πολυσύνθετο ρόλο της γυναίκας, στα πολλά καθήκοντα και υποχρεώσεις που έχει και αφετέρου στην προκατάληψη της κοινωνίας σε βάρος της γυναίκας, προκατάληψη που εν πολλοίς τρέφεται και ενισχύεται από τη μοιρολατρική συμπεριφορά των ίδιων των γυναικών.   Βέβαια η κοινωνία κάθε φορά που εμπιστεύεται τη γυναίκα βγαίνει κερδισμένη!!
Γι’ αυτό λοιπόν η πολιτεία και τα όργανά της, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο καθένας από εμάς, μέσα από τη διαδρομή και τον ρόλο του, πρέπει να στηρίξει και να ενθαρρύνει την γυναίκα.
Εμείς ως Δημοτική αρχή πετύχαμε σε ικανοποιητικό βαθμό την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα όργανα διοίκησης και λήψης αποφάσεων, βελτιώσαμε τις υπηρεσίες στους παιδικούς σταθμούς και σ’ όλες τις κοινωνικές δομές, συγκροτήσαμε τη Δημοτική Επιτροπή ισότητας των φύλων. Μάλιστα, την Τρίτη 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο Δήμος μας θα πραγματοποιήσει ημερίδα, με θέμα: «γυναίκες και πολιτική, μια προσέγγιση σε τοπική επίπεδο», που απευθύνεται κυρίως σε μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου.
Τελειώνω το σύντομο χαιρετισμό μου με την ελπίδα, πως με τη συμβολή όλων σύντομα η κοινωνία μας θα αντιμετωπίζει και θα διακρίνει τους ανθρώπους με βάση την ικανότητα και όχι το φύλο.

Σας ευχαριστώ και πάλι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS