Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων της 25ης Μαρτίου 1821 – Εμπνεόμαστε από τα υψηλά ιδανικά των προγόνων μας
Με εορταστικό παλμό και σύσσωμη εκπροσώπηση της πολιτείας και των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. 
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή. 

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο νέος στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Γλυμής, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βακουφτσής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Κατσάρα-Βλάχου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, ο Πρόεδρος ΕΥΖΗΝ κ. Δημήτριος Γιώγας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Παλιγγενεσίας που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας και τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ιδιαίτερα τόνισε το διπλό μήνυμα του εορτασμού της επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης ενώ στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, ειδικών τάξεων ΑμεΑ, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και του στρατού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προέβη στην επόμενη δήλωση: «Τιμούμε τους ήρωες της επανάστασης του ’21. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος ζουν δύσκολες στιγμές για τις οποίες χρειάζεται να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, την εθνική μας ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη. Οι Έλληνες έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν τα εμπόδια, εμπνεόμενοι και παρακινούμενοι από τα υψηλά ιδανικά τα οποία καλλιέργησαν οι πρόγονοί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS