Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα κλείνει για εμάς ως απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας ένας μεγάλος κύκλος δουλειάς και προσφοράς στον τόπο μας.
Σαν Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε με κάποια συγκεκριμένα οράματα και σκοπούς: Να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, να ανοίξουμε νέους δρόμους και να δημιουργήσουμε ισχυρά θεμέλια για την Κοινωνική Μέριμνα, τον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό. Να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε τις Δομές μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.
Για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένας αξιοπρεπής χώρος που θα στεγάσει όλες τις δράσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε άμεσα στην μεταστέγαση των γραφείων από τα υπόγεια του Δημαρχείου στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου της Αριδαίας. Παράλληλα, έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών μας, συστεγάσαμε διοικητικά τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» Αριδαίας και Εξαπλατάνου στην Αριδαία.

Ακολουθούν κάποιες από τις σημαντικότερες δράσεις μας κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2016:
-Πραγματοποιήθηκαν είκοσι επτά (27) Διοικητικά Συμβούλια και πάρθηκαν  εκατόν είκοσι (120) αποφάσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.
-Έγιναν εβδομήντα δύο (72) αναθέσεις για προμήθεια υλικών για τις ανάγκες  της Επιχείρησης και τριάντα επτά (37) αναθέσεις για παροχή υπηρεσιών οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.
-Δημιουργήθηκαν διακόσια ογδόντα εννιά (289) Εντάλματα Πληρωμών,  πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές τους  879.883,10€ (προμηθευτές, πάροχοι υπηρεσιών, μισθοδοσίες) και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.
-Κατεβλήθησαν οι μισθοδοσίες  του Προσωπικού της Επιχείρησης,  όλων των Προγραμμάτων (ΒΣΣ- ΚΔΑΠμεΑ-ΚΔΑΠ) καθώς και του Δημοτικού Ωδείου που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας.
-Συνεχίσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Προγραμμάτων ''Βοήθεια Στο Σπίτι'', ''ΚΔΑΠμεΑ'' και ''ΚΔΑΠ'' καθώς και του Δημοτικού Ωδείου.
-Δημιουργήσαμε Εσωτερικό Κανονισμό για το κέντρο ''ΚΔΑΠ'' και με αυτό το τρόπο αναβαθμίσαμε και ενισχύσαμε μετά από μεγάλες προσπάθειες τον αριθμό των ωφελουμένων  με αποτέλεσμα να πετύχουμε επιπλέον επιχορήγηση της τάξης των 86.313,70€ για τις ανάγκες του Προγράμματος.
-Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των υπαλλήλων της Επιχείρησης από τις εκάστοτε Σχολές και Υπηρεσίες και τη καταγραφή των αποτελεσμάτων σε αρχείο στην εφαρμογή του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης).
-Ολοκληρώσαμε τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας για τα Έτη 2015 - 2019.
-Τηρήθηκε αρχείο με το ημερήσιο πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες και τις εργασίες του προσωπικού για άμεση παρακολούθηση και αξιολόγηση για βελτίωση των υπαλλήλων της Επιχείρησης.
-Ενισχύσαμε τις Δομές ''ΚΔΑΠ'' ''ΚΔΑΠμεΑ'' ''ΒΣΣ'' και  το «Δημοτικό Ωδείο» με αναβάθμιση μέσω ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
-Συνεχίσαμε την απασχόληση Του Προγράμματος ΟΑΕΔ 4 Ατόμων με αναπηρία στη ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας.
-Αποπληρώθηκε μέρος από οφειλές παρελθόντων ετών προς τρίτους – αγωγές.
-Προβήκαμε στη ρύθμιση και επιστροφή αχρεοστήτως ποσού προς ΔΟΥ Εδέσσης.
-Έγινε Προγραμματισμός προσλήψεων  για τα χρηματοδοτούμενα Προγράμματα  ''ΚΔΑΠμεΑ'' ''ΚΔΑΠ'' και του Δημοτικού Ωδείου (έναντι αντιτίμου) το οποίο ενισχύθηκε με επιπλέον αριθμό καθηγητών.
-Λειτουργήσαμε χώρο με ψυχολόγο για εξαρτημένα κακοποιημένα άτομα και δημιουργήσαμε γραμμή στήριξης και επικοινωνίας.
-Πραγματοποιήθηκαν  Δράσεις  και συγκεντρώσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για προσφορά σε συνανθρώπους μας καθ'όλη τη διάρκεια του Έτους καθώς και τις περιόδους των Πασχαλινών και των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.
-Διοργανώσαμε σε συνεργασία με τις δομές “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” δωρεάν ΤΕΣΤ μνήμης σε συμπολίτες μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.
-Διοργανώσαμε με Συλλόγους Φορείς και Εθελοντές της περιοχής, Εθελοντική Αιμοδοσία και Λαμπαδηδρομία.
-Εκδώσαμε έντυπο υλικό που αφορά τη λειτουργία των Προγραμμάτων ''ΚΔΑΠ'' ''ΚΔΑΠμεΑ'' ''ΒΣΣ'' και ΄΄Δημοτικό Ωδείο'' έτσι ώστε να γίνει μία ορθή προβολή των κοινωνικών υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων μας.
-Διοργανώθηκε μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εδέσσης για οικονομική βοήθεια σε συμπολίτισσα μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
-Συμμετείχαμε σε Εκδηλώσεις των Πολιτιστικών – Μορφωτικών Συλλόγων της Αλμωπίας.
-Διοργανώσαμε Εθελοντική Αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
-Πραγματοποιήσαμε Εκδηλώσεις Κοινωφελούς χαρακτήρα Δράση ''XXSMILE'' ''Χαρίζουμε Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα΄΄,  για προσφορά ενδυμάτων, τροφίμων, φαρμάκων και παιχνιδιών.
-Προγραμματίσαμε και οργανώσαμε με το Δήμο Αλμωπίας και σε συνεργασία  με εθελοντές και φορείς της Αλμωπίας το 1ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ''Το χωριό του Άη  Βασίλη''.
-Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ''Λευκή Νύχτα'' “Κάλαντα'' Μουσικές Εκδηλώσεις'' και Παραστάσεις.
-Διοργανώσαμε συγχρονισμένη δράση σε όλες τις τοπικές κοινότητες “ ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΟΥ ΦΩΤΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ”.
-Πραγματοποιήσαμε μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις και παρέλαση των σχολικών μονάδων και συλλόγων για τις Απόκριες (Καρατζοβίτικο Καρναβάλι).
-Συμμετείχαμε στη Δράση καθαριότητας της πόλης (LET'S DO IT).
-Πραγματοποιήσαμε συναυλίες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου στο τέλος της σχολικής περιόδου.
-Συγκεντρώσαμε όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Συλλόγους για τη δημιουργία Πολιτιστικού Καλενταρίου για τα δρώμενα της περιοχής μας.
-Έγιναν οι ετοιμασίες των εορταστικών στεφανιών για τις Εθνικές Εορτές από το προσωπικό του γραφείου για μείωση των εξόδων της Επιχείρησης.
-Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του συντονιστικού οργάνου Συλλόγων Αλμωπίας που διοργάνωσαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι Αλμωπίας με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη που αφορούν τη Γενοκτονία του Πόντου και στην Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας.
-Προγραμματίσαμε, συντονίσαμε και διοργανώσαμε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για την Εορτή Απελευθέρωσης της Αριδαίας.
-Συνεργαστήκαμε μαζί με το Πρόγραμμα ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' με την Εβδομαδιαία Διαδικτυακή Εκπομπή Ζαχαροπλαστικής '' PASTRY DESIGNS'' και συγκεντρώσαμε τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
-Σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες και επαγγελματίες της περιοχής τοποθετήσαμε ''Κουμπαράδες Αγάπης'' με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού και προσφορά βοήθειας σε συνάνθρωπο μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Όλα τα παραπάνω έγιναν με σκληρή δουλειά και κυρίως με την συνεργασία και την συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω αρχικά τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και για την αμέριστη συμπαράσταση όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. και όλους αυτούς που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και ήταν παρόντες και πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν πραγματικά την ψυχή τους σ’ αυτό που κάνουν και ήταν πάντοτε αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε. Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος ξεκινά με πολλή διάθεση για δουλειά και για τον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια.
Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα στην Δημοτική Επιχείρηση και να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ, καθώς νιώθω ότι έχει γίνει κομμάτι του εαυτού μου και της καθημερινότητάς μας και πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έργο.

Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πρόεδρος

Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS