Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΠΈΛΛΑΣ ΣΕ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΤΩΝ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΊΑ

Με σύντομη ομιλία του για την κοινωνική ευαισθητοποίηση και το ρόλο της πολιτείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε σε εκδήλωση για την Ημέρα που συνδιοργάνωσαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Έδεσσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, επίσης, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Έδεσσας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία που αγωνίζονται και διεκδικούν τη συνέχιση των προνοιακών δομών για την αξιοπρεπή ένταξη στην κοινωνία, την πρόσβαση σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα αξιοθέατα και αντιστέκονται στη υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών. Ωστόσο, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αύξηση των δυσκολιών για δράσεις κοινωνικής μέριμνας, λόγω της οικονομικής κρίσης, που όμως μπορούν να αντισταθμιστούν μέσα από τον εθελοντισμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους πολίτες. 
Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την οργάνωση της εκδήλωσης η οποία περιελάμβανε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των παιδιών, καθώς επίσης και έκθεση με προϊόντα και έργα τους.
Ιδιαίτερα συνεχάρη την Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Έδεσσας κα. Πωλίνα Αλμπανίδου και την Πρόεδρο του «Ορίζοντα» κα. Γεωργία Κικίδου για την προσφορά τους στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία-Ζωγράφου Τσαντάκη η οποία συνεργάζεται με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την ένταξη δράσεων υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολυάριθμους πολίτες που έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στα πρόσωπα και τις δομές που αφορά η 3η Δεκεμβρίου που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία. Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS