Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Οι πολίτες της Πέλλας αναμένουν με αγωνία λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας
Σε αυστηρό τόνο επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας προς τον Υπουργό Υγείας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με επείγουσα επιστολή του, σε αυστηρό τόνο, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ζητά την πραγματοποίηση επείγουσας συνάντησης με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από τον ιατρικό κόσμο και τοπικούς φορείς, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη, είναι σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής του προς τον κ. Υπουργό, από 2 Νοεμβρίου 2015, η οποία παρέμεινε αναπάντητη. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στους Βουλευτές, στους Δημάρχους, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο των δύο Νοσοκομείων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Με την παρούσα επιστολή, αναγκάζομαι να επανέρθω και να σας ζητήσω εκ νέου και για τελευταία φορά την πραγματοποίηση επείγουσας συνάντησης, στο γραφείο σας, στην Αθήνα. Δυστυχώς, η από 2/11/2015 επιστολή μου προς εσάς παρέμεινε αναπάντητη, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους πολίτες της Πέλλας οι οποίοι περιμένουν εδώ και καιρό αυτήν τη συνάντηση.
Η οργή και η αγανάκτηση στους πολίτες και τον ιατρικό κόσμο της Π.Ε. Πέλλας περισσεύει, καθώς τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα των δύο Νοσοκομείων, Έδεσσας και Γιαννιτσών και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας διαιωνίζονται και, δυστυχώς, διογκώνονται. Οι συγκεκριμένες υποδομές ιατρικής φροντίδας και εξειδικευμένες κλινικές που περιλαμβάνονται, εξυπηρετούν περισσότερους από 180.000 πολίτες στους όμορους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Οι ζωές όλων αυτών των ανθρώπων απειλούνται ενώ καθημερινά μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο από την αδυναμία παροχής κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης.
Όπως σας ενημέρωσα, σε συνεργασία με τον Διοικητή και εκπροσώπους των ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού των δύο Νοσοκομείων, προχωρήσαμε σε αναλυτική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.
Έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένα αιτήματα και δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα οποία χρειάζεται να συζητήσουμε μαζί σας, ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να θέσουμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Οι περισσότερες από τις ενδεικνυόμενες λύσεις είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν απαιτούν την εξεύρεση χρηματοδότησης.
Η κρίση έχει επιδεινώσει τις συνθήκες ζωής και βιοπορισμού για μεγάλο αριθμό νοικοκυριών στην Ελληνική Περιφέρεια. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει τις απαιτήσεις για ιατρική φροντίδα από δημόσιους φορείς και η μη ικανοποιητική ανταπόκριση στα συγκεκριμένα αιτήματα αυξάνει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στο κράτος και τις υπηρεσίες του. Είναι σημαντικό να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και, με υπευθυνότητα, συνεργασία και συντονισμένη οργάνωση, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, σας παρακαλώ να εντάξετε άμεσα στο πρόγραμμά σας την πραγματοποίηση συνάντησης με αντιπροσωπεία από την Π.Ε. Πέλλας στο γραφείο σας, προκειμένου να βάλουμε και πάλι τις βάσεις για ποιοτική, ασφαλή και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες μονάδες υγείας της περιοχής μας.
Αναμένοντας τη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με εκτίμηση, 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS