Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: "ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΟΧΕΙΟ" ΤΗΣ ΧΛΟΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΙΝΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χλόη Κουτσουμπέλη
Το Ιερό Δοχείο
Εκδόσεις ΘΙΝΕΣ, Αθήνα 2015
σ.σ. 36,  Λιανική Τιμή: € 6,36
ISBN: 978-618-80209-79
Εμπνευσμένο από τις θεομηνίες, όπως ο Κατακλυσμός του Νώε, που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τον πλανήτη μας, το βιβλίο αυτό ανατρέπει, προεκτείνει και δίνει την δική του διάσταση στην γνωστή ιστορία. Μέσα σε συνθήκες έσχατης ανάγκης, οκτώ άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι για κάποιο διάστημα μέσα σε μια Κιβωτό και προσπαθούν να επιβιώσουν. 

Παρόλο όμως που ο παλιός κόσμος βουλιάζει στα συντρίμμια του και οι άνθρωποι αυτοί είναι επιφορτισμένοι να δημιουργήσουν έναν «Θαυμαστό Νέο Κόσμο», κουβαλούν μαζί τους τα σπέρματα και τις δομές μίας πατριαρχικής κοινωνίας, όπου το κορμί μίας νεαρής γυναίκας, με το πρόσχημα ότι γίνεται το Ιερό Δοχείο που θα κυοφορήσει τον απόγονο, καταντά αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Μέσα στο κέλυφος που δημιουργεί ο εγκλεισμός, η συγγραφέας επεξεργάζεται τις σχέσεις μεταξύ καταπιεστή και καταπιεζόμενου. Η άσκηση της ανδρικής εξουσίας, ο μύθος που συχνά την ωραιοποιεί, οι ανταγωνιστικές σχέσεις, αλλά και η αλληλεγγύη των ανθρώπων που την υφίστανται, καθώς και η διαιώνιση των συνθηκών καταπίεσης μέσα στους αιώνες, είναι κάποια μόνο από τα θέματα που συναντάμε σ’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της Χλόης Κουτσουμπέλη, που ενώ αναφέρεται στο παρελθόν, είναι ταυτόχρονα επώδυνα επίκαιρο.

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. Έχει γράψει επτά ποιητικές συλλογές, ένα μυθιστόρημα και το θεατρικό της Ορφέας στο Μπαρ παίχτηκε από το θέατρο «Αγορά» στην Πάτρα. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι τέσσερις πρώτες ποιητικές της συλλογές καθώς και δύο ηλεκτρονικά βιβλία με ποιήματα και φωτογραφίες του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Συγγραφέων κατ του Κύκλου Ποιητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS