Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 65-64

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΓΑΣ Έδεσσα, καθώς επιβλήθηκε στο τοπικό ντέρμπυ της πόλης μας επί του Πανεδεσσαϊκού, με σκορ 65-64. Η επικράτηση του ΓΑΣ ήταν πολύ δύσκολη καθώς κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, με το σκορ να είναι στο 63-64 υπέρ του Πανεδεσσαϊκού. Στο σημείο αυτό και ενώ απέμεναν 3,7΄΄ δεύτερα για την λήξη του, ο ΓΑΣ κάνει επαναφορά από την βασική γραμμή με τον Υφαντίδη. Η μπάλα φτάνει στον Γιάννη Βεκόπουλο ο οποίος με σουτ εκτός ισορροπίας και ασφυκτικά μαρκαρισμένος, πετυχαίνει ένα πολύ δύσκολο καλάθι «υπογράφοντας» το τελικό 65-64, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσας.

Το παιχνίδι έγινε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα με τους παίκτες και τους προπονητές των δύο ομάδων, τόσο κατά την έναρξη αλλά και στο τέλος του αγώνα να αποχωρούν αγκαλιασμένοι δίνοντας μαθήματα εξαιρετικής νοοτροπίας.
Ο Γιώργος Σταυρόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βεκόπουλο, Δημητρόπουλο, Υφαντίδη, Τότλη και Δοδόπουλο. Ενώ ο Γιάννης Αναστασιάδης με τους Τακατζόγλου, Τσάμη, Πέτκο, Μπούζμπα και Θεοδώρου.



Ο Πανεδεσσαϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με ένα γρήγορο 0-4, με τους Τακατζόγλου και Θεοδώρου, πηρέ προβάδισμα στο σκορ. Ο ΓΑΣ με έξι πόντους του Υφαντίδη και δύο του Τότλη, πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 8-6. Στην συνέχεια με τον Δοδόπουλο να κυριαρχεί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, πετυχαίνοντας έξι συνεχόμενους πόντους και τον Υφαντίδη να σκοράρει με τρίποντο, το σκορ διαμορφώθηκε σε 17-12 με την λήξη του 1ου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ μπήκε δυνατά και με τους Δοδόπουλο και Δημητρόπουλο (παρά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση από την πίεση που δέχτηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας ώστε να μην αγωνιστεί), κατάφερε να φέρει την διαφορά στους 10 πόντους (31-21), δύο λεπτά και τριάντα πέντε δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στο σημείο αυτό ο Πανεδεσσαϊκός αντέδρασε και με τους Πέτκο και Τακατζόγλου κατάφερε να μειώσει το σκορ και το ημίχρονο να κλείσει με τον ΓΑΣ Έδεσσας να προηγείται με 34-31.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ συνέχισε να είναι καλύτερος και να κρατά με σχετική ευκολία το προβάδισμα στο σκορ, με την διαφορά να κυμαίνεται από 5-7 πόντους. Στα μισά του 3ου δεκαλέπτου αποχώρησε τραυματίας ο Τότλης, με τράβηγμα στην γάμπα, γεγονός που επηρέασε την απόδοση της ομάδας στη συνέχεια. Παρά την απώλεια του Τότλη ο ΓΑΣ κατάφερε 2.55΄΄ πριν τελειώσει η 3η περίοδος να φτάσει την διαφορά στους δέκα πόντους (52-42)  με πρωταγωνιστές τους Υφαντίδη και Δοδόπουλο. Από τον Πανεδεσσαϊκό ο Πέτκος συνέχισε να σκοράρει, με συμπαραστάτη του τον Θεοδώρου. Το 3ο δεκάλεπτο βρήκε τον ΓΑΣ Έδεσσας να είναι μπροστά στο σκορ με 56-46.
Στην τελευταία περίοδο του αγώνα ο Πανεδεσσαϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος και αυξάνοντας την πίεση του στους παίκτες του ΓΑΣ κατάφερνε σταδιακά να μειώνει την διαφορά έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Πέτκο, Τακατζόγλου και τον νεαρό Μπούσμπα. Έτσι 5. 28΄΄ πριν την λήξη του αγώνα, κατάφερε να μειώσει στους τρεις πόντους (55-28) και να περάσει μπροστά στο σκορ με 58-59 με σκόρερ τον Πέτκο 4.33’’ πριν το τέλος. Ο ΓΑΣ ισοφάρισε το παιχνίδι με μία εύστοχη βολή του Τσακώντση. Μάλιστα με τρίποντο του Υφαντίδη  ο ΓΑΣ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 62-59.  Ο Πανεδεσσαϊκός απάντησε με δίποντο Τσάμη και το ντέρμπυ συνεχίζονταν. Ο έμπειρος Τσάμης με μία εύστοχη βολή έφερε ξανά το παιχνίδι στα ισα 62-62. 1.05΄΄ πριν το τέλος ο Δημητρόπουλος ευστοχώντας στην μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΓΑΣ (63-62), ενώ με νέο δίποντο ο Πέτκος έδωσε ξανά το προβάδισμα στον  Πανεδεσσαϊκό (63-64) 45΄΄ πριν το τέλος του αγώνα. Ακλούθησαν άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, για να ακολουθήσει το buzzer beater του Βεκόπουλου που περιγράψαμε στην αρχή γράφοντας το τελικό 65-64.
Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι που μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, φάνηκε ότι ο ΓΑΣ θα το πάρει σχετικά εύκολα. Όμως ο τραυματισμός του Τότλη και η ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού, οδήγησαν τον αγώνα στο να γίνει ντέρμπυ και τελικά να το κερδίσει ο ΓΑΣ Έδεσσας έχοντας και την βοήθεια της τύχης μαζί του.
Πολύ καλή η διαιτησία των Μελανίδη και Μητώνα.
Δεκάλεπτα: 17-12, 34-31 (ημιχ.), 56-46, 65-64(τελικό)
ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος-Μπιτέρνας) : Μποζίνης, Αντωνιάδης, Βεκόπουλος 5(1), Τσακώντσης 3,   Υφαντίδης 22(4), Αργυρός, Τότλης 5, Δημητρόπουλος 9(2), Μακρίδης Τ., Τσολάκης, Μπίκου, Δοδόπουλος 21(1).
Πανεδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Μπίνος, Μπακύρτσης, Σιβένας Λ. Τακατζόγλου 11, Χομένκο, Γεωργιάδης 3(1), Μπούσμπας 5, Τσάμης 9, Τότλης, Πέτκος 28(2), Σιβένας Χ. Θεοδώρου 8
• Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο ΔΑΚ της πόλης μας χειροκροτώντας κα τις δύο ομάδες
• Σχετικά με την περίπτωση του Γιώργου Δημητρόπουλου «έχουν γνώση οι φύλακες».  

• Το Σάββατο 21/11 ο ΓΑΣ Έδεσσας «ταξιδεύει» στη Κρύα Βρύση, για να αντιμετωπίσει τον Μ. Αλέξανδρο στις 18:00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS