Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;”

Το υπερβατικό μυθιστόρημα του Χρήστου Κ. Μπιμπίτσου
από τις εκδόσεις Μολύβι
Οι εκδόσεις Μολύβι στηρίζουν την έκδοση λογοτεχνικών κειμένων που έχουν τη δυναμική (και τη δύναμη του λόγου) να γίνουν διαχρονικά. Σε μία εποχή που οι γρήγοροι ρυθμοί αγκαλιάζονται από γερές δόσεις αγωνίας και αβεβαιότητας, η κλασσική λογοτεχνία αναδεικνύεται σ’ ένα ασφαλές καταφύγιο. Η γενιά των νέων ελλήνων λογοτεχνών είναι σημαντικό να γράψει και να προσφέρει στους αναγνώστες την ψυχική ευφορία, την ηδονιστική επίγευση, αλλά και τον φιλοσοφικό, ανθρωπιστικό στοχασμό που τείνει να απουσιάζει στην εποχή κυριαρχίας των μεταλλαγμένων τροφίμων, πολιτιστικών προϊόντων (δυστυχώς) και συνειδήσεων (δυο φορές δυστυχώς).

Οι εκδόσεις Μολύβι παρουσιάζουν το υπερβατικό μυθιστόρημα «Λύκε-Λύκε είσαι εδώ;» του Χρήστου Κ. Μπιμπίτσου. Ένα μυθιστόρημα που, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, το έγραψε σε διάφορες μορφές και παραλλαγές κατά τη διάρκεια μίας εικοσιπενταετίας ως ένα είδος προσωπικής ψυχοθεραπείας. 
Πρόκειται για ένα «ιδιόρρυθμο» μυθιστόρημα, με ήρωες μία παρέα εφήβων που ανήκουν στη γενιά του ’80. Περιγράφει, χρησιμοποιώντας άλλοτε παρελθοντικούς χρόνους και άλλοτε ενεστώτα, μία σειρά από αλλοπρόσαλλα γεγονότα, φάρσες, αλλά και αυθεντικούς διαλόγους που αντλούνται από την καθημερινότητα των ηρώων.
Ο Συγγραφέας συμμετέχει στο έργο, αναλαμβάνοντας έναν ενεργό ρόλο στην πλοκή και εξέλιξη, εθισμένος στο συναίσθημα της εκδίκησης και σχοινοβατώντας σε μία ευαίσθητη ισορροπία όπου η εξουσία αλλάζει συνεχώς χέρια.
Το μυθιστόρημα χαρακτηρίζεται από έναν παράξενο συνδυασμό τρυφερότητας και εκδικητικής μανίας που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τις ρίζες του σημερινού «κακού», αλλά και της «ελπίδας» που υπόσχεται η λεγόμενη «γενιά της πολυθρόνας». Ή, τουλάχιστον, όπως οι «γενναίοι» εκπρόσωποί της συνδέθηκαν και αναμείχθηκαν αργότερα με τους επιβιώσαντες «baby boomers» και τους νεότερους «golden boys».
Κυκλοφορεί σε όλα τα κεντρικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Οι εκδόσεις Μολύβι παραμένουν στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και συνεργασία. Καλή ανάγνωση.   
Μάνος Αμπατζής

εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS