Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον θάνατο του Χαφέζ Χαμάντ κορυφαίου μαχητικού στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ επιβεβαίωσαν νοσοκομειακές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας αναφέροντας επίσης ότι νεκρά είναι και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του. Ομως η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι δεν διαθέτει λεπτομέρειες σχετικά με το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τις αναφορές των ελεγχόμενων από τη Χαμάς τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Χαφέζ Χαμάντ τα δύο αδέλφια του και οι γονείς του σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Νεκρή επίσης είναι και μια αγνώστων στοιχείων γυναίκα, το σπίτι της οποίας επίσης χτυπήθηκε από τα πυρά των ισραηλινών αεροσκαφών.
Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε σε 22 από τη στιγμή που το Ισραήλ εξαπέλυσε το νέο κύμα επιθέσεών του. Μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερις ένοπλοι της Χαμάς, ένας ανώτερος ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ και 17 άμαχοι. Ανάμεσα στους αμάχους και επτά παιδιά.

Ομοβροντία ρουκετών από τη Χαμάς
Νωρίτερα, αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ την Τρίτη καθώς η Χαμάς εξαπέλυε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ομοβροντία ρουκετών σε περιοχές του κεντρικού και νότιου Ισραήλ -ισχυριζόμενη ότι τα πυρά της έφτασαν ακόμη και μέχρι τη Χάιφα στο βορρά.
Ανοιξαν τα καταφύγια στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, ενώ πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. Η ισραηλινή αεροπορία ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις επιδρομές που έχουν προκαλέσει 17 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Τρεις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ αργά το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πόλη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στην Ιερουσαλήμ οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν περίπου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Επειτα τουλάχιστον 4 λάμψεις έσκισαν τον ουρανό νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ τη στιγμή που σημειώνονταν οι εκρήξεις. Σειρήνες ήχησαν επίσης βόρεια του Τελ Αβίβ.
Η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Χάιφα στα βόρεια, πιο μακριά από κάθε άλλη φορά που έχουν εκτοξευθεί ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Για πρώτη φορά έπληξαν τη Χάιφα»
«Για πρώτη φορά, οι Ταξιαρχίες Κάσαμ έπληξαν την Χάιφα με μια ρουκέτα R160, την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ με 4 ρουκέτες Μ75 και το Τελ Αβίβ με 4 ρουκέτες Μ75», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες σε μια ανακοίνωση.
Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν έλαβε αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες από την ομοβροντία ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς εναντίον πόλεων όπως το κεντρικό Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, αλλά και η Χάιφα.
«Δεν έχουμε λάβει αναφορές για θύματα από καμία από τις περιοχές που έπληξαν οι ρουκέτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ο υποστράτηγος Μοτί Αλμόζ στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10.
Είναι η πρώτη φορά από τις συγκρούσεις του Νοεμβρίου του 2012 μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που μαχητές που δρουν στη Γάζα εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ.
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μία ισχυρή έκρηξη στο Ραμάτ Ραζιέλ, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, αλλά μέχρι στιγμής ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός έχουν επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι σειρήνες συναγερμού που ήχησαν στη Μπινιαμίνα, στο βόρειο Ισραήλ, φαίνεται πως οφείλονται σε λάθος συναγερμό.

πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS