Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ

Θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε την ώρα του μαθήματος μια 34χρονη δασκάλα, από μητέρα μαθήτριάς της, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών που βρίσκονταν μέσα στην τάξη.
Το ειδεχθές έγκλημα συνέβη σε δημοτικό σχολείο της πόλης Αλμπί , στην Ταρν της Γαλλίας.
Η 47χρονη μητέρα έφθασε στο σχολείο οπλισμένη με μαχαίρι και για άγνωστο λόγο, επιτέθηκε κατά της δασκάλας μπροστά στους μαθητές της. Σοβαρά τραυματισμένη, η εκπαιδευτικός υπέκυψε στον τόπο της επίθεσης, ενώ η δράστις συνελήφθη και κρατείται.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη «φρικτή τραγωδία», ενώ ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν μεταβαίνει στο Αλμπί.
Σειρά πρόσφατων περιστατικών και έρευνες δείχνουν αύξηση της βίας εκ μέρους των γονέων των μαθητών κατά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων στη Γαλλία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012, το 35,8% των ερωτηθέντων εκπαιδευτικών δήλωσε ότι έχει δεχθεί ύβρεις, το 17,1% απειλές, το 14% παρενοχλήσεις από γονείς μαθητών και το 3,6% χτυπήματα.
Το 49% των διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγείων δέχτηκε λεκτική ή σωματική επίθεση από γονείς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Parisien.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS