Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το διάστημα από το 2010 και μετά ζητά ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης από το Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
«Νομοθετική ρύθμιση για την άρση της αδικίας ζητά ο Βουλευτής».

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που εργάστηκαν μετά την 01/07/2010 ζητά ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ειδικότερα, ο κ. Σταμενίτης αναφέρεται στη διάταξη του άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3848/2010, βάσει της οποίας ορίζονται τα εξής: « …Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου του 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3…».
Η ισχύς της ρύθμισης αυτής επομένως, σύμφωνα με τον Βουλευτή, δημιουργεί τεράστιες αδικίες, αφού γίνεται ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου του 2010 και μέχρι σήμερα, κατατάσσονται στους πίνακες των αναπληρωτών, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους από την 01/07/2010.

Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος παρατηρείται το φαινόμενο, οι εκπαιδευτικοί που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες της περιοχές της χώρας, να έχουν συνήθως χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλος που δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS