Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ «ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ»

Σε κανονικά «ψηφιακά πορτοφόλια» μετατρέπονται σταδιακά και στη χώρα μας τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Έως τις αρχές του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς η ευρεία χρήση των «ανέπαφων» συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, η οποία ουσιαστικά θα αλλάξει τον τρόπο των καθημερινών συναλλαγών με τα καταστήματα. Ο καταναλωτής δε θα χρειάζεται πλέον να έχει μαζί του πιστωτικές κάρτες, αφού οι συναλλαγές του θα ολοκληρώνονται με το «διάβασμα» της συσκευής του τηλεφώνου του από τα ειδικά τερματικά.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή.
Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμής των αγορών μέσω κινητού έχουν ξεκινήσει η Vodafone και η Alpha Bank, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data, ενώ το προσεχές διάστημα αντίστοιχα πιλοτικά προγράμματα θα «τρέξουν» και οι άλλοι δύο πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Cosmote πρόκειται να ξεκινήσει σε συνεργασία με την Eurobank και τη MasterCard την πιλοτική λειτουργία των αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να συνεργαστεί και η Wind με την Τράπεζα Πειραιώς και τη MasterCard.
Τα βασικά μοντέλα που εξετάζονται για την εφαρμογή του… ψηφιακού πορτοφολιού στη χώρα μας, είναι δύο:
* Η χρησιμοποίηση της κάρτας SIM του smartphone για τη διασφάλιση των συναλλαγών.
* Η τεχνολογία εξομοίωσης των καρτών (host card emulation – HCE) όπου τα στοιχεία της κάρτας και των συναλλαγών θα φιλοξενούνται στο cloud, αντί της κάρτας SIM. Πρόκειται για το μοντέλο όπου ουσιαστικά δεν απαιτείται η εμπλοκή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Όμως, οι προδιαγραφές γι” αυτό το μοντέλο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως.

πηγή:.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS