Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ 2-2

Με εκπληκτική εμφάνιση τα Μαύρα Αστέρια ανέτρεψαν το προβάδισμα των Γερμανών, αλλά 1,5 λεπτό μετά την είσοδο του ο Κλόζε ισοφάρισε το σκορ (2-2) και το μυθικό ρεκόρ γκολ του Ρονάλντο.

Η Γκάνα λίγο νωρίτερα είχε κάνει την επική ανατροπή και ο Γιοακίμ Λεβ δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. Ο Μίροσλαβ Κλόζε έπρεπε να μπει. Στο 69' αντικατέστησε τον άλλο σκόρερ της ομάδας του, Γκέτσε και 1,5 λεπτά αργότερα ισοφάρισε: όχι μόνο το σκορ στο 2-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε, αλλά και το all time scorer ρεκόρ του Φαινομένου στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Τούτο ήταν απλά το κερασάκι σε ένα Β' μέρος που ήταν ίσως και το κορυφαίο που έχει παιχτεί μέχρι στιγμής στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Το Α' μέρος είναι αλήθεια πως δεν πρόδιδε αυτό που θα συνέβαινε στην επανάληψη. Η Γκάνα ήταν τέλεια στημένη και με απόλυτη προσήλωση στο πλάνο, δεν άφηνα τα Πάντσερ να κουρδίσουν τη μηχανή τους. Τα Μαύρα Αστέρια μάλιστα απείλησαν δύο φορές με το σουτ του Ατσου και τη βολίδα του Μουντάρι, ενώ οι μπλοκαρισμένοι Γερμανοί είχαν μόνο μία προβολή του Μίλερ να θυμούνται σε αυτό το διάστημα.
Μετά το ημίχρονο όμως τα πάντα άλλαξαν και σε αυτό συνέβαλε το γκολ του Γκέτσε στο 52'. Ο Μίλερ έκανε τη σέντρα και ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν σκόραρε με τη μύτη και το γόνατο. Δεν πρόλαβε ωστόσο, να το χαρεί και πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά ο Αντρέ Αγιού έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 63΄και η ανατροπή. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Μουντάρι, έκανε το κλέψιμο και αμέσως την ασίστ, με τον Γκιάν Ασαμόα να μην αστοχεί στο τετ α τετ με τον Νόιερ.
Εκτός από τα γκολ το παιχνίδι είχε συναρπαστικό τέμπο και δυνατές μονομαχίες και εμπνεύσεις. Στο 71', μετά από κόρνερ, ο Χέβεντες έπιασε την κεφαλιά και με προβολή ο Κλόζε έβαλε μονοκονδυλιά την υπογραφή του δίπλα στον Ρονάλντο, φτάνοντας τον στα 15 μουντιαλικά γκολ. Από εκεί και μετά ο αγώνα έγινε ροντέο. Μίλερ, Κλόζε (δις) έχασαν άχαστα και οι Γκανέζοι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους. Το σκορ δεν άλλαξε και ουσιαστικά οι Γερμανοί έτσι όπως εξελίχθηκε η βραδιά, ήταν οι κερδισμένοι, με τους αντιπάλους τους από την άλλη να μένουν ζωντανοί με το βαθμό που πήραν απολύτως δίκαια.
MVP: Ο Σούλεϊ Μουντάρι ήταν φανταστικός. Κάλυψε όλο το γήπεδο, έδωσε μάχες, μοίρασε το παιχνίδι και ουσιαστικά δημιούργησε από το πουθενά το δεύτερο γκολ της χώρας του.
POINT: Η είσοδος του Κλόζε δεν θεωρείται έμπνευση του κόουτς αλλά απολύτως επιβεβλημένη. Μπήκε σκόραρε, έσωσε το βαθμό και άλλαξε κια την ψυχολογία των συμπαικτών του που είχαν ένα κορμί εντός περιοχής για να τροφοδοτούν. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακόμα ένα σε δύο περιπτώσεις.
STAT ATTACK: Για τον Κλόζε τα είπαμε. Ο Αντρέ Αγιού πάλι που δεν είχε βάλει γκολ με τη Γκάνα από τον Φεβρουάριο του 2012, έφτασε τα 2 σε ισάριθμα ματς σε αυτό το Μουντιάλ!
ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Το χορταστικό είναι λίγο ως επίθετο για να χαρακτηρίσεις αυτή τη ματσάρα. Το απολαύσαμε όσο δεν πήγαινε και το τέλος είχε το ωραίο ότι ο όμιλος παρέμεινε ανοικτός. Μάλιστα εάν νικήσει η Πορτογαλία, θα γίνει πραγματικός χαμός και εννοείται ότι πλέον μπορεί να μείνει εκτός ακόμα και η Γερμανία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Μέρτεσακερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ (46' Μουστάφι), Λαμ, Κεντίρα (69' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε (69' Κλόζε), Μίλερ

Γκάνα (Κουάσι Απία): Νταούντα, Ατσου (73' Ουακασό), Μενσά, Μπογιέ, Αφούλ, Ραμπιού, Ασαμόα, Μουντάρι, Α. Αγιού, Μπόατενγκ (52' Τ. Αγιού), Γκιάν

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS