Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

«Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14.3.2014
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου αναφορικά με την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν. 2773/1999 και λοιπές διατάξεις».

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου με την επιστολή του επισημαίνει ότι για την εν λόγω διαβούλευση θα πρέπει να ακούγονται οι απόψεις των φορέων που εκπροσωπούν το σύνολο των ενδιαφερομένων και θεωρεί απαράδεκτη την διάρκεια των μόλις έξι ημερών δημόσιας διαβούλευσης, για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Η επιβολή επιστροφής εσόδων από τους παραγωγούς (35% επί του τζίρου του 2013 για τα φωτοβολταϊκά και 10% για τις υπόλοιπες ΑΠΕ) προς τον ΛΑΓΗΕ μέσω πιστωτικού τιμολογίου και η επιβολή χαρατσιού 30% επί των ακαθάριστων εσόδων, οδηγούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα του κλάδου σε αφανισμό.
Εκφράζουν δε την αμφιβολία τους για την αποτελεσματικότητα των επιβαλλόμενων μέτρων καθώς παρόμοιες πρακτικές κατά το παρελθόν δεν εξαφάνισαν το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού και χειροτέρεψαν τις πληρωμές των παραγωγών.
Τέλος τονίζουν πως η απειλή αναστολής των συμβάσεων πώλησης από το ΥΠΕΚΑ σε παραγωγούς που δεν συμμορφωθούν με την έκδοση πιστωτικού-εκπτωτικού τιμολογίου, αντιβαίνει στη φιλοσοφία της εκστρατείας για την πράσινη ενέργεια και θίγει την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.
Επειδή το εν λόγω νομοσχέδιο οδηγεί στην αποσταθεροποίηση και στον αφανισμό ενός σημαντικού κλάδου της αγοράς για την ελληνική οικονομία, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς - Βουλευτής Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS