Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

«ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014»

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να παρουσιαστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας το τελευταίο τμήμα του προγράμματος «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014».
Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται από την Π.Ε. Πέλλας. Είναι επιτυχημένα έργα, με ενδιαφέρον περιεχόμενο και με διδάγματα για όλους. Με την προβολή αυτών των παραστάσεων δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις ερμηνείες των δημιουργών και τις εμφανίσεις των συντελεστών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζει τις δράσεις πολιτισμού που διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες και καλλιεργούν θεατρική παιδεία και κουλτούρα στους συμπολίτες μας.
Η πρώτη παράσταση του επικαιροποιημένου προγράμματος πραγματοποιείται στη Σκύδρα από το θέατρο «Λαμπιόνι» και έχει τίτλο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μ. Μπρέχτ σε διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου στις 10 το πρωϊ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παραθέτεται παρακάτω:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΩΡΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΣ ΘΕΑΤΡΟ
 ΔΕΥΤΕΡΑ 17/3/2014 10.00 ΣΚΥΔΡΑ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΛΑΜΠΙΟΝΙ" - "Ο κύκλος με την κιμωλία του Μ. Μπρέχτ"
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2014 21.00 ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ "Επιτρέποντες" του Μενάνδρου
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2014 21.00 ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΡΟΝΤΙΔΗ "Ο Απατημένος Σύζυγος" του Μολιέρου
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/3/14 21.00 ΑΡΙΔΑΙΑ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "Ο επικήδειος" & "Αυτός και το παντελόνι του" του Ιάκωβου Καμπανέλλη
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3/14 11.00 ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΝEΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Λίγα λόγια για το έργο και τους συντελεστές της παράστασης:
« Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ»  του Μ. Μπρεχτ σε διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή. Μια απίστευτη περιπέτεια δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία για μικρούς και μεγάλους: η Γκρούσα διεκδικεί ένα παιδί που εγκαταλείπεται από την μητέρα του στην προσπάθειά της να σωθεί από έναν επερχόμενο κίνδυνο. Σε ποιόν ανήκει το παιδί όταν το ζητά η φυσική του μητέρα; Η απάντηση δίνεται με τον γνωστό κύκλο με την κιμωλία. Μια τρυφερή ιστορία μητρότητας αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία για ορισμένους θεσμούς όπως υπηρετούνται από κάποιους ανθρώπους. Ένα λαϊκό  παραμύθι που το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό.
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά –Κοστούμια: Φωτεινή Βηχούδη
Μουσική: Παναγιώτης Παπαχατζής
Χορογραφίες: Φωτεινή Μάντζιου

Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Δημόπουλος, Σοφία Στεφανίδου, Σοφία Θωμαίδου, Σοφία Κασαπίδου, Νανά Αξιώτη, Βαρβάρα Παπαστεργίου, Νατάσα Τάραμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS