Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΩΤΙΑ

Υλικά (για περίπου 30 κομμάτια) :
5 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλεύρι όσο πάρει (κάτι λιγότερο από κιλό)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Στο ζύμωμα θα μας βοηθήσει το ελαιόλαδο με το οποίο θα ρίξουμε στα χέρια μας.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ενός δακτύλου και κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια (σχήμα ρόμβου δηλαδή).
Με το μαχαίρι κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Παίρνουμε την μία άκρη από το κομμάτι του ρόμβου (την πλαϊνή καλύτερα) την γυρνάμε από πάνω και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα. Έτσι το σχήμα που θα βγεί θα θυμίζει ωτί δηλαδή αυτάκι.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ωτία σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε έως ώτου αρχίζουν να ροδίζουν.
Tips:
Προσοχή στο χρόνο ψησίματος διότι αν τα αφήσετε λίγο παραπάνω θα πάρουν ένα καφετί χρώμα και δεν θα είναι τόσο αφράτα.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη αλλά ίσως σας φανούν πολύ γλυκά.
Το ζυμάρι κόβεται καλύτερα με την ροδέλα που κόβουμε την πίτσα.
Εμείς τα τρώμε σκέτα ή με τον καφέ. Σε άλλους όμως αρέσουν περιχυμένα με μέλι.

πηγή: greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS