Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΙΚΑΣ

Κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι ελεγκτές της Τρόικας, μέχρι τουλάχιστον την ερχόμενη Τρίτη που αναμένεται να επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών για τη νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το σημερινό κρίσιμο ραντεβού που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, για την πορεία των εσόδων αλλά και για τα οικονομικά των Ταμείων, προκειμένου οι επικεφαλής της τρόικας να προχωρήσουν στην εκτίμησή τους για το δημοσιονομικό κενό του 2014, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δεν έγιναν ακόμη συζητήσεις για νούμερα, δηλαδή για το δημοσιονομικό κενό και νέα μέτρα για το 2014.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αριθμοί μπήκαν στο τραπέζι και μάλιστα πως είναι με το μέρος μας.
Παρόλα αυτά, οι ελεγκτές φαίνεται να "παιζουν τις καθυστερήσεις" ζητώντας συνεχώς νέα στοιχεία από το υπουργείο, κάτι που δείχνει όμως και ότι τα στοιχεία που συνεχώς ζητά η Τρόικα δεν γίνονται δεκτά ως επαρκή.
Ουσιαστικά όμως, οι δύο πλευρές ξεκινούν  από διαφορετική βάση και δεν μπορούν αν συμφωνήσουν γιατί οι ελεγκτές ζητούν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα μετρήσιμης απόδοσης, ενώ το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως αυτά δεν θα χρειαστούν το 2014 επειδή «ποντάρει» σε μια ευνοϊκή εξέλιξη όλων των ως τώρα δεδομένων και μέτρων.
Σύμφωνα με πηγές, φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα τραβήξουν σε μάκρος και μάλιστα μπορεί και να φτάσουν και μετά το τέλος Νοεμβρίου, με μόνη διακοπή την Πέμπτη14 Νοεμβρίου, ημέρα που συνεδριάζει του Γιούρογκρουπ, στο οποίο και θα παραστεί η Τρόικα.
Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, όταν την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών πέρασαν ο Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και ο Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και λίγο αργότερα ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ).
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχει συνάντηση με τους κ. Σταϊκούρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη για να μελετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνάντησης.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS