Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής».
Θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των εκατοντάδων λειτουργικών κενών των κλάδων μας (ΠΕ 06-Αγγλικής γλώσσας, ΠΕ-19/20 Πληροφορικής και ΠΕ 11-Φυσικής Αγωγής) τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, δύο  μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, παρά το τεράστιο κύμα μετατάξεων συναδέλφων μας από την Β΄θμια στην Α΄θμια εκπαίδευση και τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ. Η πρωτοφανής κωλυσιεργία-αδιαφορία και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργείου ενισχύουν το καθεστώς ‘ομηρίας’ στο οποίο έχουμε περιέλθει και συντελούν στην όξυνση των προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Φέτος είχαμε το εξής παράλογο φαινόμενο να ονομαστεί το ολοήμερο <<καινοτόμο πρόγραμμα>> και να γίνουν εκεί 800 προλήψεις δασκάλων. Πολλοί από αυτούς δε συμπληρώνουν ωράριο στο ολοήμερο, αλλά κάνουν επί 9 ώρες την εβδομάδα συνδιδασκαλία με τους μόνιμους δασκάλους. Αυτό σημαίνει πως για κάθε διδακτική ώρα από αυτές κατασπαταλούνται κονδύλια του ΕΣΠΑ, εφόσον υπάρχει μόνιμος δάσκαλος με την ίδια διδακτική ώρα. Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ όπως ονομάστηκε, απαιτούσε κυρίως την εισχώρηση και άλλων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό ήταν ο στόχος και ο σκοπός του! Και όμως οι ειδικότητες μένουν ακόμα εκτός σχολικών τάξεων!
Επειδή γνωρίζουμε ότι κάποιοι θα βγουν και θα πουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και ότι στις ειδικότητες μας υπάρχει υπεραριθμία προκαλούμε  να ζητήσετε τα επίσημα στοιχεία των κενών από το σύστημα καταγραφής survey του υπουργείου. Εκεί θα διαπιστώσετε την ωμή πραγματικότητα, όπως και το γεγονός ότι αγγλικά γυμναστική και πληροφορική αλλά και άλλες ειδικότητες δεν διδάσκονται σε χιλιάδες σχολεία. Τα κονδύλια έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων στις 6/11/2013 και είναι τα εξής: 
Παρακαλούμε να ενεργήσετε ώστε οι αναπληρωτές ειδικοτήτων Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής να προσληφθούμε άμεσα στα λειτουργικά κενά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή Αδιόριστων Ειδικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS