Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) κος Θεοδωρίδης Θεόδωρος, σας ενημερώνει ότι συνεχίζεται και μέχρι τις 24/04/2013 η διαδικασία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Β΄ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του Άξονα 3 (πρώην Ο.Π.Α.Α.Χ. Βόρα-Βεγορίτιδας-Πάϊκου) του ΠΑΑ 2007-2013.
Περιοχή εφαρμογής του προγράμματος στο Ν.Πέλλας είναι :

1. Δήμος Αλμωπίας
2. Δήμος Έδεσσας (Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας και Τοπικές Κοινότητες Σωτήρα, Καρυδιά , Νησί ,Βρυτά, Άγρα)
3. Δήμος Σκύδρας(εκτός του Δ.Κ Σκύδρας)
4. Δήμος Πέλλας, Δημοτική Ενότητα Μεγάλου Αλεξάνδρου και Δημοτική Ενότητα Κύρρου
Η παρούσα προκήρυξη είναι η 2η Προκήρυξη Ιδιωτικών έργων του Άξονα 3 και αφορά τα ακόλουθα Μέτρα:
Μέτρο 311 Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες (δικαιούχοι: ΓΕΩΡΓΟΙ)
Μέτρο 312 Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (δικαιούχοι: ΜΗ ΓΕΩΡΓΟΙ)
Μέτρο 313 Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων (δικαιούχοι: ΜΗ ΓΕΩΡΓΟΙ)

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ
Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύεται η ίδρυση ή ο εκσυγχρονισμός πολύ μικρών επιχειρήσεων σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.
Όλες οι παρεμβάσεις, θα πρέπει να υλοποιούνται σύμφωνα με την υφιστάμενη εθνική νομοθεσία και με ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής και του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος.
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής .
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (π.χ. εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας) .
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων σύμφωνα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ του προγράμματος .
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ του προγράμματος .
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση σύμφωνα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ του προγράμματος .
Βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων (των κατηγοριών που αναφέρονται στις δράσεις και για τους δικαιούχους αυτών των Μέτρων) με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για παραγωγή θερμότητας/ψύξης ή/και ηλεκτρισμού (όπως κεντρικά ηλιακά συστήματα, αξιοποίηση βιομάζας, γεωθερμικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά, κ.λ.π) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης καθώς και επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (στο κτιριακό κέλυφος ή/και στον Η/Μ εξοπλισμό) σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.
1 Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 50% του συνολικού επιλέξιμου κόστους για τις επιλεγμένες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
2 Όσον αφορά στις υποδομές διανυκτέρευσης (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί) το συνολικό κόστος θα ανέρχεται μέχρι 600.000 € και με δυναμικότητα έως 40 κλίνες. Για τις περιπτώσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών διανυκτέρευσης, η σχετική παρέμβαση θα αφορά είτε ποιοτική αναβάθμιση, είτε και αύξηση της δυναμικότητας τους μέχρι του ορίου των 40 κλινών, με την προσθήκη καθ' ύψος ή/και κατ' επέκταση.
3 Το συνολικό κόστος για τις υπόλοιπες δράσεις (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων) θα ανέρχεται μέχρι 300.000 €.
Σε περίπτωση συνδυασμού δράσεων το συνολικό κόστος της επενδυτικής πρότασης δύναται να ανέλθει στο μεγαλύτερο όριο του επιλέξιμου κόστους (δηλ. τα 600.000 € αν αφορά και σε υποδομές διανυκτέρευσης), με την προϋπόθεση ότι το κόστος κάθε επιμέρους παρέμβασης δεν θα υπερβαίνει το όριο του επιλέξιμου κόστους κάθε δράσης ξεχωριστά (πχ τα 300.000 € για τη δράση των λοιπών επιχειρήσεων).
Οι αιτήσεις ενίσχυσης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr και κατατίθενται ως φυσικός φάκελος
α) σφραγισμένος με την ένδειξη «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ» αποτελούμενος από την αίτηση ενίσχυσης η οποία εκτυπώνεται και υπογράφεται μετά την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής και το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και β) σφραγισμένος με την ένδειξη «ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ» αποτελούμενος από το αντίγραφο της αίτησης ενίσχυσης καθώς και αντίγραφα του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην έδρα της Αναπτυξιακής Πέλλας-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε.), Σακελαροπούλου 14 & Φιλελλήνων γωνία, 582 00 Έδεσσα (www.anpe.gr)
Οι αιτήσεις ενίσχυσης − φάκελοι υποψηφιότητας ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 24/4/2013 και θα κατατίθενται ως φυσικός φάκελος (πρωτότυπο και αντίγραφο) στους Φορείς Υποδοχής εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής. Το πρωτόκολλο υποβολής του φυσικού φακέλου στον φορέα υποδοχής, είναι αυτό το οποίο λαμβάνεται αποκλειστικά υπόψη για την απόδειξη του εμπρόθεσμου της υποβολής της αίτησης ενίσχυσης − φακέλου υποψηφιότητας και της σειράς προτεραιότητας, όπου αυτή εφαρμόζεται.
Αιτήσεις ενίσχυσης − φάκελοι υποψηφιότητας που δεν έχουν οριστικοποιηθεί και υποβληθεί εντός των ανωτέρω ημερομηνιών θεωρούνται ως μηδέποτε υποβληθέντες.
Για τις αιτήσεις ενίσχυσης − φακέλους υποψηφιότητας που υποβάλλονται ταχυδρομικώς θα πρέπει να εξασφαλίζεται με ευθύνη του υποψηφίου, ότι παραδίδονται στον φορέα υποδοχής εντός της ανωτέρω χρονικής προθεσμίας.
Η πρόσκληση, οι Οδηγοί Εφαρμογής, Αίτηση Ενίσχυσης-Φάκελος Υποψηφιότητας, διατίθενται:
1. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων − Ειδικές Υπηρεσίες του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λεωφ. Αθηνών 54−56 και 58 − Αθήνα.
2. Στην Ηλεκτρονική Δ/νση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007−2013 (ΠΑΑ) www.agrotikianaptixi.gr.
3. Αναπτυξιακή Πέλλας-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε.), που εδρεύει στην Σακελαροπούλου 14 & Φιλελλήνων γωνία, 582 00 Έδεσσα (Αντένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας) (www.anpe.gr)
Η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) ενημερώνει ότι μετά την υπογραφή των συμβάσεων των δικαιούχων επενδυτών θα αναλάβει την παρακολούθηση και επίβλεψη υλοποίησης των έργων για λογαριασμό της Αντένας του Νομού Πέλλας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για πληροφόρηση και κάθε είδους διευκρίνηση (Οδός Σακελλαροπούλου 14, 582 00 Έδεσσα, τηλ: 23810 24858 & 21000, www.anpe.gr)
Έδεσσα 01/04/2013
Για την ΑΝ.ΠΕ.Α.Ε
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS