Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΚΕΠΑΠ, ΗΛΙΑΝΑ ΛΑΓΟΜΑΤΗ


Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε αυτή την ημέρα, το 1857, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Ν. Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στη θέση της γυναίκας, μέχρι και σήμερα συμπεραίνουμε πως η πορεία των κατακτήσεών της, είναι ανοδική. Ξεκινώντας από την κοινωνική ζωή, το δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική ζωή μέχρι και την κατοχύρωση της ισότητας στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς όμως τα στοιχεία για τις κακοποιημένες γυναίκες δίνουν «ανατριχιαστικές» εικόνες σε όλο τον πλανήτη. Μία στις πέντε γυναίκες παγκοσμίως πέφτει καθημερινά θύμα κάποιας μορφής κακοποίησης, ενώ κάθε μέρα 14 γυναίκες θανατώνονται από γονείς ή συγγενείς επειδή «ατίμασαν» την οικογένειά τους.
Σήμερα οι γυναίκες, παρά την μικρή τους ποσοστιαία συμμετοχή στην πολιτική, δίνουν το δικό τους στίγμα ανοίγοντας τον δρόμο για την πραγματική ισότητα. Η γυναίκα σαν μητέρα, σαν σύζυγος, σαν εργαζόμενη, σαν άνθρωπος του πνεύματος, της επιστήμης, της πολιτικής, της καθημερινότητας που είναι ακόμη πιο σκληρή για την ίδια, ξέρει να αγωνίζεται και να διεκδικεί το σεβασμό και την αναγνώριση των δικαιωμάτων της.
Το αξίζει λοιπόν να της αφιερώσουμε την 8η του Μάρτη.
Ηλιάνα Λαγομάτη
Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS