Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥ 115 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ ΚΑΙ 1,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΟΙ


Ολοκληρώθηκε η λειτουργία «pro eligendo Pontifice» (για την εκλογή του Ποντίφικα) που τέλεσε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ο καμεράριος Αντζελο Σοντάνο, γραμματέας του κράτους του Βατικανού.
«Ο καθένας μας πρέπει να συνεργαστεί με το διάδοχο του Αγίου Πέτρου για τη θεμελίωση της εκκλησιαστικής ενότητας» τόνισε στο κήρυγμά του ο Σοντάνο, ζητώντας από τους καρδιναλίους να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για το καλό του 1,2 δισεκατομμυρίου των ρωμαιοκαθολικών.

Οι 115 καρδινάλιοι εκλέκτορες μετά τη λειτουργία αναμένεται να αποσυρθούν στην Καπέλα Σιξτίνα έχοντας στραμμένα πάνω τους τα μάτια όλων τον πιστών του κόσμου, για να εκλέξουν τον διάδοχο του Βενέδικτου ΙΣτ', του πρώτου Πάπα εδώ και έξι αιώνες, που παραιτήθηκε του αξιώματός του.
Στις 17:30 η πομπή των καρδιναλίων θα εισέλθει στην Καπέλα Σιξτίνα.
Εκεί ο κάθε ένας χωριστά θα ορκιστούν στο Ευαγγέλιο «να διαφυλάξουν ως απόλυτο μυστικό ότι αφορά άμεσα ή έμμεσα τις ψήφους και την διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του Ποντίφικα».
Σύμφωνα με μια αυστηρή και απαράβατη διαδικασία, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, οι πόρτες θα κλείσουν «με κλειδί» (απ'όπου προήλθε και ο όρος Κονκλάβιο).
 Απολύτως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, οι καρδινάλιοι πιθανώς να προχωρήσουν στην πρώτη ψηφοφορία.
Τέσσερις ψηφοφορίες προβλέπονται κάθε μέρα: δύο το πρωί και δύο το απόγευμα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στα θέματα του Βατικανού, το Kονκλάβιο θα είναι σύντομο, δύο ως τέσσερις ημέρες το πολύ.
Από τους 115 καρδινάλιους που έχρισαν ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' και ο Βενέδικτος ΙΣτ', δέκα είναι αυτοί που θεωρούνται πιθανότεροι για εκλογή.
Από τον Ιταλό Αντζελο Σκόλα ως τον Καναδό Μαρκ Ουελέτ, από τον Βραζιλιάνο Οντίλο Σέρερ ως τον Αυστριακό Γιόζεφ Σένμπορν και από τον Ούγγρο Πέτερ Ερντο και του Αμερικανούς Τίμοθι Ντόλαν και Σον Ο΄Μάλεϊ, όλοι έχουν εμφανείς ομοιότητες με τους μέντορές τους.
Είναι συντηρητικοί και διστακτικοί να δεσμευτούν σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες επιθυμούν οι πιστοί, ειδικά στη Δύση.
«Με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος» οι καρδινάλιοι θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση που ξέσπασε μετά το πρόσφατο σκάνδαλο με τις διαρροές στο Βατικανό, το σκάνδαλο της παιδεραστίας αλλά και την πρόκληση της εκκοσμίκευσης των δυτικών κοινωνιών.
Η διαδικασία εκλογής του 266ου πάπα άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου με την αιφνιδιαστική απόφαση του Βενέδικτου ΙΣτ' να παραιτηθεί σε ηλικία 85 ετών.
Ο Γερμανός Γιόζεφ Ράτσινγκερ θα είναι ο πρώτος εν ζωή Πάπας που θα παρακολουθήσει την εκλογή του διαδόχου του.
Από τις 28 Φεβρουαρίου έχει αποσυρθεί στην θερινή παπική κατοικία, στο Καστέλ Γκαντόλφο, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την Ρώμη.
πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS