Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

EΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΕΛΕΝΗ ΜΟΛΥΒΑ

Στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Ελένης Μολύβα. Εγκαίνια 1 Ιουνίου 2015 ώρα 20:00.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται εικαστικά έργα της Ελένης Μολύβα που δημιουργήθηκαν από το 2005 έως και σήμερα. Τα έργα που παρουσιάζονται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των μέσων και τεχνικών που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνης, όπως ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτική, μέσα από τα οποία διαφαίνεται και η πολύπλευρη και πολυδιάστατη επεξεργασία θεμάτων και εννοιών που διατρέχουν το σύνολο του έργου της.

Αναγνωρίζοντας μορφολογικά δύο ενότητες στα έργα της έκθεσης, αφηρημένα έργα μικτής τεχνικής και ζωγραφικά έργα, δεν παύουν να διαφαίνονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά που διέπουν τις σειρές των έργων που παρουσιάζονται. Στα «αφηρημένα», σειρές Σώμα-Δέρμα-Χρώματα-Εσωτερικό, η καλλιτέχνης παίζει με την έννοια της διάστασης και του χώρου και αλλάζοντας κλίμακα στα θέματα που απεικονίζει, τα μεταμορφώνει. Αντίστροφα, στα έργα που αναπαριστούν συγκεκριμένα θέματα, ο τρόπος απόδοσης τους τα μετατρέπει σε εξωπαγματικά, απόκοσμα αντικείμενα και πρόσωπα, σειρές Αυτοπορτρέτα, Νεκρή Φύση.
Η Ελένη Μολύβα γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1984 και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης από το 2001 έως το 2006. Από το 2008 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ως εικαστικός διδάσκει σε καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως σκηνογράφος στο θέατρο και τον κινηματογράφο και ως γραφίστρια. Από το 2009 είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης παιδικών και εφηβικών παραστάσεων, συνεργαζόμενη με κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 ώρα 20:00.
Διάρκεια έκθεσης: 1/6/2015 - 7/6/2015
Ώρες: 11:00 - 13:30 & 18:00 - 21:00

Αίθουσα Παρθεναγωγείου Έδεσσας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS