Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαδικασίες διαδοχής αναμένεται να εκκινήσει τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Με επιστολή του που έστειλε προς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά αι σε βάθος για όλα» προαναγγέλλοντας ότι εκκινά τις διαδικασίες διαδοχής του.

Στην δήλωσή της Κυριακής, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως κακό και ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτό, πέρα από τις ευθύνες που απέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου. Έτσι, ο Ευ. Βενιζέλος φαίνεται να έχει καταλήξει ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη και να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος εκ νέου για την προεδρία του Κινήματος. Πάντως, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε τέτοια εικόνα σε τραπέζι που είχε στο Πάρκο Ελευθερίας με τους Δημήτρη Καρύδη, Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιάννη Δατσέρη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ κ.α.
Ο Ευ. Βενιζέλος έχει προαναγγείλει από το βράδυ της Κυριακής Συνέδριο στο οποίο θα τεθούν όλα τα θέματα και αυτό της ηγεσίας. Χρονικά αυτό τοποθετείται περί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ωστόσο οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου θα προηγηθούν, βάσει το καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. «Πρώτα θα εκλεγεί νέος πρόεδρος και μετά θα πάμε σε Συνέδριο για να θέσουμε το ιδεολογικό περίγραμμα και τα θέματα συνεργασιών αλλά και να εκλέξουμε Κεντρική Επιτροπή» λένε στελέχη του κόμματος.
Ο Ευ. Βενιζέλος, την Πέμπτη το μεσημέρι έχει συγκαλέσει σε κοινή σύσκεψη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ωστόσο οι περισσότεροι θεωρούν απίθανο να εξαγγείλει εκεί την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευ. Βενιζέλος θα περιμένει να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της νέας κυβέρνησης και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, να δοθεί η παράταση στο πρόγραμμα και κατόπιν να μιλήσει για τις προθέσεις του.
Η βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ και η διαφαινόμενη απροθυμία Βενιζέλου να είναι υποψήφιος έχει κινητοποιήσει και τους «δελφίνους». Μέχρι στιγμής είναι καταγεγραμμένες οι προθέσεις 3+1 στελεχών, αν και άπαντες διαμηνύουν ότι θα δηλώσουν υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ εάν και όποτε εκκινήσει τέτοιο θέμα ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος.
Φώφη Γεννηματά
Το ενδιαφέρον της είναι γνωστό εδώ και καιρό. Η ίδια, όπως διαβεβαιώνουν οι συνεργάτες της «κινείται στο πλαίσιο στοιχειώδους δεοντολογίας και της τήρησης των διαδικασιών». Θεωρεί ως «αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο» τον τρόπο εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την βάση του κόμματος. Σημειώνει δε με έμφαση ότι «δεν υπάρχουν σημαδεμένα χαρτιά»
Ανδρέας Λοβέρδος
Δεν το κρύβει ότι θα ενδιαφερόταν για την θέση ωστόσο δεν πρόκειται να κάνει κάτι χωρίς να σεβαστεί τις διαδικασίες και τον Ευ. Βενιζέλο με τον οποίο συνομιλεί συχνά. Συνεργάτες του διαμηνύουν ότι θα ανακοινώσει δημόσια ότι θα είναι υποψήφιος «εάν και όποτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίξει το θέμα». Εκτιμά ότι χρειάζεται ενότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και κινήσεις συσπείρωσης τόσο με το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου όσο και με την ΔΗΜΑΡ και στελέχη που αυτή τη στιγμή είναι άστεγα. «Πρέπει να ηρεμήσουμε και να βρούμε από κοινού την περπατησιά μας» λέει συχνά σε συνομιλητές του.
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής του κόμματος, δεν θέλει να γράφεται ότι θα είναι υποψήφιος αλλά δεν είναι λίγοι όσοι προσβλέπουν στον νεαρό από την Κρήτη που μπήκε δυναμικά στο κομματικό και πολιτικό σκηνικό πριν από μερικά χρόνια.
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Επανεξελέγη βουλευτής Αρκαδίας, υπήρξε στο στενό «team» του Ευ. Βενιζέλου τον οποίο στήριξε ένθερμα, υπουργοποιήθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, ωστόσο στην πορεία φρόντισε να κρατήσει κάποιες διακριτές αποστάσεις. Δεν κρύβει ότι σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS