Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΔΒΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει για την εκπαιδευτική περίοδο Οκτωβρίου – Ιανουαρίου 2014. Τα αντικείμενα που προσφέρονται είναι τα παρακάτω:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΙΑΘΕΣΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – E-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ι)
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ΙΙ)
ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΙΙ)
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)
ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (Α2)
ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (Α1-Α2)
ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (Α1-Α2)
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 5-7 μ. μ.)
Η προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδος του ΚΔΒΜ, έληξε με επιτυχία το καλοκαίρι, με την ολοκλήρωση 17 εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην πόλη της Αριδαίας, ενός στην Πολυκάρπη (σε συνεργασία με το φιλοπρόοδο σύλλογο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ), και 2 τμημάτων στην Έδεσσα για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας (λόγω της έλλειψης ΚΔΒΜ στο Δήμο ΈΔΕΣΣΑΣ). Τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρθηκαν δωρεάν από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2013, από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν τα παρακάτω τμήματα:
Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη, με εκπαιδευτή τον κο ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, με εκπαιδεύτρια την κα ΓΟΝΑΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, με εκπαιδεύτρια την κα ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ, Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής, με εκπαιδεύτρια την κα ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ, Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, με εκπαιδευτές τους κο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ και την κα ΜΠΑΜΠΟΥ, Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), με εκπαιδεύτριες τις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ και ΜΗΤΣΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) με την κα ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) και Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), με εκπαιδεύτρια την κα ΣΙΒΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με την κα ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΑΝΤΙΑ, Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με τις κυρίες ΠΟΛΑΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ και ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΑΣΑ, Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), με τις κυρίες ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΜΑΡΙΑ και ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Εργαστήρι μουσικής, με εκπαιδεύτρια την κα ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΑ.
Όσον αφορά στα πιστοποιητικά επιμόρφωσης, θα υπάρξει ανακοίνωση για το πώς και πότε θα παραδοθούν στους εκπαιδευόμενους.
Τα στελέχη του ΚΔΒΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές των σχολείων 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας κο Αστρανίδη και Εσπερινού Λυκείου Αριδαίας κο Όρλη, για την ευγενική φιλοξενία και την πολύτιμη συνεργασία τους, καθώς και την κα Χατζηαβραμίδου (υπεύθυνη του Δήμου για το ΚΔΒΜ) και τον απελθόντα δήμαρχο κο Πασόη για τη συνεχή υποστήριξη και συνδρομή τους στο έργο μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους εκπαιδευτές που ανταποκριθηκαν στο κάλεσμά μας και παρά τις όποιες αντιξοότητες, συνέβαλαν στην υλοποίηση του όραματός μας, για παροχή δωρεάν δια βίου μάθησης σε όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εκπαιδευόμενούς μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το ΚΔΒΜ Αλμωπίας και αξιοποίησαν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά.
Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας που διψούν για μάθηση, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, μορφωτικό επίπεδο, άνεργους και εργαζόμενους, καθώς και τους φορείς και συλλόγους της περιοχής, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προγράμματα για τα μέλη τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, ενισχύοντας τις ικανότητες προσαρμογής τους στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης, αποκτώντας πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, από 2 έως 29 Σεπτεμβρίου, ώρες 12-3 μ.μ. Θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν και οι περσινές αιτήσεις, ενώ στο προσεχές μέλλον, αναμένεται να εκδοθεί και νέο έντυπο αίτησης με διευρυμένα εθνικά και τοπικά προγράμματα, για το οποίο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση (συνεπώς θα υπάρξει και νέα περίοδος αιτήσεων αργότερα).
Περισσότερες πληροφορίες :
ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265,
e-mail: kdvm10@gmail.com
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία τηλ. 6932071906 (what’s up), email: fanimaria@hotmail.com
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

ΠΡΟΣΟΧΗ: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τμήματα που συμπληρώνονται θα ξεκινούν από τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS