Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ερώτηση για τις πιέσεις της τρόικας για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και το πάγωμα  της έκδοσης νέων επικουρικών συντάξεων το 2014 στην Ελλάδα  κατέθεσε σήμερα στην Ευρωβουλή ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Η Ερώτηση του Νότη Μαριά απευθύνεται στην Επιτροπή ως μέλος της τρόικας και επισημαίνει ότι κατά τη συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ της τρόικας και της Ελληνικής κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν στην μείωση των επικουρικών συντάξεων  και στο πάγωμα της έκδοσης νέων επικουρικών συντάξεων το 2014.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι ήδη από 1.7.2014 οι επικουρικές συντάξεις υπέστησαν οριζόντια μείωση ύψους 5,2%, ενώ  πάνω από 750.000 συνταξιούχοι ζουν στα όρια της απόλυτης φτώχιας καθώς οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 547€ όπως προκύπτει από την έκθεση ΄΄Ήλιος΄΄ του Υπουργείου Εργασίας.
Με βάση τα παραπάνω ο Νότης Μαριάς ερωτά την Επιτροπή ως μέλος της τρόικας εάν επιμένει στην μείωση των επικουρικών συντάξεων στην Ελλάδα όταν οι φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι της πατρίδας μας αδυνατούν να επιβιώσουν εξαιτίας των μειώσεων των συντάξεων αλλά και λόγω της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η Ελληνική οικονομία από το μνημόνιο που επέβαλε η τρόικα, όπως άλλωστε δέχεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο από 13/3/2014 σχετικό Ψήφισμά του.
Επίσης καλεί την Επιτροπή να απαντήσει εάν επιμένει στην άρνησή της να εκδοθούν νέες επικουρικές συντάξεις στην Ελλάδα μέσα στο 2014.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νότη Μαριά έχει ως εξής:
«Κατά τη συνάντηση στο Παρίσι στις 2-4/9/2014 μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν αφενός μεν στην μείωση των επικουρικών συντάξεων  και αφετέρου  στο πάγωμα της έκδοσης νέων επικουρικών συντάξεων μέσα στο 2014 .
Ήδη από 1.7.2014 οι επικουρικές συντάξεις υπέστησαν οριζόντια μείωση ύψους 5,2%, ενώ  πάνω από 750.000 συνταξιούχοι ζουν στα όρια της απόλυτης φτώχιας καθώς οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 547€ όπως προκύπτει από την έκθεση ΄΄Ήλιος΄΄ του Υπουργείου Εργασίας.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή ως μέλος της τρόικας:
1)Επιμένει στην μείωση των επικουρικών συντάξεων στην Ελλάδα όταν οι φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι της πατρίδας μας αδυνατούν να επιβιώσουν εξαιτίας των μειώσεων των συντάξεων αλλά  και λόγω της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η Ελληνική οικονομία από το μνημόνιο που επέβαλε η τρόικα, όπως άλλωστε δέχεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο από 13/3/2014 σχετικό Ψήφισμά του;

2)Επιμένει στην άρνησή της να εκδοθούν νέες επικουρικές συντάξεις στην Ελλάδα μέσα στο 2014; ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS