Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ : ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Το να διδάξεις ένα παιδί να τρώει σωστά και να αθλείται ίσως είναι κάτι εύκολο. Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ, τι πρέπει να κάνουμε και τι είναι το σωστό.
Η "ξερή", άγονη γνώση μεταδίδεται, διαχέεται και εξανεμίζεται.
Πώς όμως γίνεται βίωμα; Πώς γίνεται καθημερινότητα;
Πώς μπορείς να πείσεις τα παιδιά να αλλάξουν τη "γρήγορη" και "ετοιμοπαράδοτη" εποχή που ζουν και να επιστρέψουν στον παραδοσιακό τρόπο διατροφής των παππούδων μας;

Πώς μπορείς να τα πείσεις να ξεκολλήσουν από τα κάθε είδους ηλεκτρονικά παιχνίδια και να βγουν στα γήπεδα και τις αλάνες;
Πώς μπορείς να τους δώσεις να καταλάβουν ότι οι εύκολες γεύσεις και τα εντυπωσιακά γραφικά των παιχνιδιών, δεν είναι κομμάτι της ευτυχίας ενός ανθρώπου αλλά τροχοπέδη της ζωής;
Ας δούμε τι έκαναν τα ολοήμερα τμήματα του 2ο Δημοτικού σχολείου Αριδαίας:
Απλά εκμεταλλεύτηκε τον επιπλέον χρόνο που τα παιδιά μας μένουν στο σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους, άρχισαν να παρατηρούν και να καταγράφουν το τι τρώνε καθημερινά. Άρχισαν να σκέφτονται δηλαδή και να παρατηρούν αυτήν την καθημερινή τους συνήθεια.
Μετέφεραν τις ανησυχίες τους στα σπίτια τους κι έτσι μπήκαν και οι γονείς στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι διαδραστικό, ευχάριστο και όχι καταναγκαστικό.
Παράλληλα τα μικρά παιδιά γνώρισαν την "πορεία" της τροφής στην καθημερινότητά τους. Βγήκαν από το σχολείο και πήγαν στην αγορά. Είδαν και επέλεξαν τα τρόφιμα. Δημιούργησαν εικόνες και βιώματα που αποτύπωσαν στο χαρτί με το δικό τους τρόπο.
Συγχρόνως έμαθαν ότι ο αθλητισμός είναι κι αυτός παιχνίδι και διασκέδαση μαζί.
Όλα αυτά έχουμε τη χαρά να σας τα παρουσιάσουμε, οι δάσκαλοι, τα παιδιά και εμείς οι γονείς, σε μια γιορτή που θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στο χώρο του σχολείου μας.
Παρακαλούμε να είστε επιεικείς με μας τις μαμάδες που θα προσπαθήσουμε να μαγειρέψουμε υγιεινά και να κρατηθείτε μακριά από τα παιδιά που θα κάνουν τα γιαουρτάκια, παιχνίδια τους...!!!

Διασκεδάστε με δική σας ευθύνη και μη φορέσετε τα καλά σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS