Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς δήλωσε τα εξής:

«Από σήμερα ξεκινούμε όλοι μαζί ενωμένοι την κρίσιμη μάχη για τις ευρωεκλογές.
Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής θα παλέψω για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην Ευρωβουλή και θα αγωνιστώ για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την τιμωρία της τρόικας που φτωχοποίησε τον Ελληνικό λαό επιβάλλοντας το καταστροφικό μνημόνιο.
΄Ολοι οι Έλληνες λέμε:  Όχι στην γερμανική Ευρώπη,
Ναι στην Ευρώπη των εθνών – κρατών.»

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Νότη Μαριά:

Ο Νότης Μαριάς είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μέλος του Προεδρείου της Πολιτικής Ομάδας των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΝΤΙΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ  στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτής Ηρακλείου.
Είναι επίσης μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Συνέλευσης  των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).
Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Είναι απόφοιτος  της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Master του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics), διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Fellow του Κέντρου Διεθνών Υποθέσεων «Weatherhead» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία διετέλεσε διαδοχικά επιστημονικά υπεύθυνος  του Κέντρου Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης,  επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ, πρόσεδρος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης του Τορίνο.
Γεννήθηκε το 1957 και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της Μεταπολίτευσης, ενώ την περίοδο 1976-78 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος. Συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στο αντιμνημονιακό κίνημα και έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα κατά του Μνημονίου. Παρέστη ως δικηγόρος ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου, την οποία άσκησε ως αιτών από κοινού με άλλους πολίτες και φορείς.  Τον Ιούνιο του 2011 ίδρυσε την Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο, ενώ τον Μάρτιο του 2012 ίδρυσε μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες στο Ηράκλειο της Κρήτης το πολιτικό κίνημα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.  Στις 12 Απριλίου  2012 συμφώνησε με τον Πάνο Καμμένο στην ίδρυση Ενωτικού Αντιμνημονιακού Μετώπου και στη συμμετοχή των μελών και στελεχών του κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στα ψηφοδέλτια του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνοντας έτσι έκτοτε από κοινού τη μάχη ενάντια στο Μνημόνιο.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολυχρονάκη και έχει δύο γιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS