Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ 100 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια επιδρομή για την κλοπή ζώων και την επακόλουθη καταδίωξη των δραστών από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Νότιο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών του κρατιδίου Ουάραπ.

"Χάσαμε 28 πολίτες" σε έναν απομονωμένο καταυλισμό κτηνοτρόφων στα βόρεια της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Μπολ Ντελ στον ραδιοφωνικό σταθμό Miraya FM. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικοί και στρατιώτες καταδίωξαν τους δράστες και σκότωσαν 85 από αυτούς. "Ορισμένοι συνελήφθησαν στην περιοχή των βάλτων που οδηγεί στο κρατίδιο Γιούνιτι", πρόσθεσε.
Οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων κοινοτήτων και φυλών είναι πολύ συχνές στο Νότιο Σουδάν. Συνηθισμένο φαινόμενο αποτελούν και οι συγκρούσεις για τα ζώα. Στα τέλη του 2011 περισσότεροι από 600 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στο κρατίδιο Τζονγκλέι όταν σχεδόν 6.000 νέοι της φυλής Λου Νούερ επιτέθηκαν σε αντιπάλους τους της φυλής Μούρλε.
Ταυτοχρόνως, στην πάμφτωχη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Δεκεμβρίου ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Σάλβα Κίιρ και εκείνων του Ρικ Μάκαρ, του πρώην αντιπροέδρου ο οποίος αποπέμφθηκε το 2013 από τη θέση του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν η σύγκρουση στο Ουάραπ συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την εμφύλια σύρραξη.

πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS