Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ...

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αρτας το συμβάν στο ΕΠΑΛ της πόλης, όπου την Τετάρτη το πρωί έριξαν κρεολίνη, ουσία ιδιαίτερα επικίνδυνη, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το σχολείο και τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Μαθητές και καθηγητές αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή και κλήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική. Οπως αναφέρει το epiruspost έγινε γρήγορα σαφές ότι η παρέμβασή της με την κλασική μέθοδο ήταν αδύνατη. Ετσι δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτιρίου και ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα. Το ΕΠΑΛ Άρτας θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες, προκειμένου να καθαριστεί.
Τρεις καθηγήτριες του σχολείου μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Η εφημερίδα Ηχώ της Άρτας, αναφέρει ότι η ουσία που έριξαν άγνωστοι στο χώρο του σχολείου είναι κρεολίνη και για την απομάκρυνσή της απαιτείται ειδική διαδικασία. Για το περίεργο αυτό συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία της Άρτας προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Η κρεολίνη είναι αντισηπτική ουσία που χρησιμοποιείτο παλιότερα ως απολυμαντικό σε χοιροστάσια, βουστάσια κλπ, με χαρακτηριστική οσμή και μεγάλη επικινδυνότητα.
Η «φάρσα» με την χρήση της σε ΕΠΑΛ δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς αντίστοιχο συμβάν είχε καταγραφεί στην γειτονική Αμφιλοχία το Νοέμβριο του 2012 και τον Δεκέμβριο του 2013.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS