Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΛΕΟΡΒΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΪΚΟ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Αυγούστου, η Ετήσια Ορειβατική Συνάντηση των φίλων και των μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας.
Πολλοί φίλοι και μέλη του συλλόγου απόλαυσαν την εκπληκτική ομορφιά της θέσης Βάλεορβο του όρους Πάικο. Παρόλη την βροχόπτωση, το απόγευμα του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες διασκέδασαν στην καρδιά του πανέμορφου δάσους οξυάς όπου διανυκτέρευσαν και την Κυριακή πραγματοποίησαν πεζοπορία στην περιοχή Στραβόρεμα.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου συνεχίζονται δυναμικά με το τετραμηνιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Συλλόγου μέχρι το τέλος του έτους,το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες στα ομορφότερα βουνά της Αλμωπίας αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και το οποίο θα δημοσιευτεί πολύ σύντομα.
Η πρώτη δραστηριότητα του προγράμματος θα γίνει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο Φαράγγι του Πευκωτού. Θα υπάρχουν δύο ομάδες διαφορετικού επιπέδου εμπειρίας. Η ομάδα των αρχαρίων θα κάνει μια συντομότερη διαδρομή, ξεκινώντας από το υδροηλεκτρικό στην αρχή του φαραγγιού, θα περπατήσει σε μονοπάτι με ήπιες κλίσεις, παράλληλο με το Ασπρόρεμα κάτω από τον επιβλητικό όγκο του Πινόβου το οποίο στη συνέχεια βγαίνει στον παλιό οικισμό του Πευκωτού και σύντομα καταλήγει στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών. Διάρκεια πορείας: 3-3,5 ώρες συνολικά. Χαρακτηρισμός: Εύκολη.
Η δεύτερη ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει περαιτέρω την ίδια διαδρομή, συνεχίζοντας πέρα από το ξωκκλήσι, σε μονοπάτι που οδηγεί ως τη γειτονική κορυφή του βράχου Τσουτσουλέν. Διάρκεια πορείας: 6-6,5 ώρες συνολικά. Χαρακτηρισμός: Μέτρια.
Αναχώρηση: 7:00 π.μ. από τα γραφεία του Συλλόγου (Γ. Αβέρωφ 5 στο Στενό της Δ.Ε.Η.)
Πληροφορίες: www.eosa.gr
Ε-mail: eosaridaias @ hotmail.com (χωρίς κενά)

Τηλέφωνα: 6976979137, 6945425524



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS